senaste instagramveckan.
2012-08-27 // 19:56:10
vi börjar bakifrån:
 
Försökte rädda Serge-kladdet som jag inte blev nöjd med. Det börjar arta sig. Och sen med Moa på Spikarna.
 
Myste ner mig i min hängmatta och lyssnade på skivor och drack te.
 
Åt kantarellmacka till frukost och såg på bästa serien.
 
Fick världens finaste brev på posten och Coco spelade farlig.
 
Gjorde sushi med Moa och myste med Bilbo.
 
Plockade kantareller med mamma igår och gjorde mig själv en rätt maffig måndags-mojito nyss. Måste ju suga ur det sista ur "sommarlovet" liksom.
 
följ mig @karinvnilsson

sushi // kladd
2012-08-24 // 23:59:00
 
 Igår var Moa här. Vi gjorde sushi och såg på Garden state. Så himla gott.
 
Idag har det varit det mest fantastiska höstvädret. Eller lite för varmt för att vara höst höst men ändå. Jag var ute och myste med den här filuren.
 
Ikväll har vi ätit gomiddag, för det här är sista helgen vi ungar är hemma innan vi flyr vår kos. Sedan har jag suttit och kladdat lite. Sienna Miller och Hayden Christensen och Eric och Sookie (på fel håll). I lite konstiga färger kanske.
 
På ett sätt känns det lite trist att det fortfarande kommer vara ganska varmt när jag kommer till München för nu är jag verkligen sugen på tjocka koftor och strumpbyxor. Jag gillar egentligen inte alls sommarkläder. Aja, jag får njuta de här sista höstdagarna jag är hemma helt enkelt. Jag kommer nog få det helt fantastiskt i München vilket som. Längtar verkligen bort nu.
 
Ha det fint!

dusty fingers.
2012-08-24 // 22:51:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lusafestivalen och annat.
2012-08-24 // 10:22:32
 
Hämtade ut bilder från en diana mini-rulle igår som jag lämnade in på framkallning häromdagen. Frammatningsfelet är ett faktum, men ändå går det lite bättre när jag fotar i halvformat än i square-format. Dock har jag beskurit vissa av dessa bilder, iställtr för att behålla dem i halvformatet. Och om ni tycker att vissa bilder är annorlunda i färgerna så är det för att jag använt färgfilter i blixten. Några roliga bilder i alla fall:
 
different places.
T.v. Elias och Charlie, några jag träffade på Lusafestivalen, t.h. Matilda och en cykel i visby.
 
 
lusa festival I
Jag vet inte direkt vad som händer på den här bilden. Från Lusafestivalen i alla fall.
 
 
lusa festival II
Sofie och nån dude på Lusafestivalen.
 
matilda
T.v. Ett internskämt (Matilda i Visby), t.h. jag har nagellack i pannan på Lusafestivalen. (Det här är alltså inte på samma bild utan två olika, men det sticker liksom i mig när man laddar upp bilder i olika storlekar så jag måste ladda upp två. Helt onödig kommentar, men i alla fall.)
 
 
 
lusa festival IIIlusa festival III
En så spexig bild (från Lusafestivalen såklart) att jag måste lägga upp två.
 
Moa är cutie pie.
 
Ida har på sig en jätteful fiskehatt och jag har på mig tusen lager kläder (på Lusafestivalen).
 
Jag och en cykel i Visby och mörker (?).
 
 

webbkamerans sommar.
2012-08-22 // 19:55:00
Alltså, ni känner ju redan till att jag gillar att ta webbkamerabilder när jag har tråkigt. Det är bra så minns man hur man såg ut och vilka frisyrer man aldrig mer ska ha och vilken gång man fyllde i ögonbrynen lite för mycket. Eller så kan man använda fula effekter och sitta och skratta åt sin egen fulhet. Det är också kul. Det här har i alla fall webbkameran fångat i sommar:
 
Här försökte jag seriöst ta en bra bild. Eller ja, kanske inte där till vänster.
 
En charmig bild bara, också jordgubbsnören <33.
 
*får inte nog av "rampljuset"*. Min baddräkt som jag sytt till höger. Fast man ser i och för sig inte så mycket.
 
Var jättefascinerad över min bula som sedan blev en blåtira så det dokumenterade jag ihärdigt. Här är jag förövrigt helt blodig i håret.
 
Alltså min charm :'). Sen till höger en jätteläskig nattbild när jag hade jättemycket zinkpasta i ansiktet.
 
Den här dagen var det jobbigt att gå på stan för jag fick så många menande blickar. Haha gud jag var så blå.
 
På väg till Gotland.
 
Innan utgång i Visby.
 
Bästa superman-tröjan som jag köpte i Visby och en snygg ansiktsmask som jag testade igår.
 
Hejdå!
 
 

världens längsta inlägg om tv-serier.
2012-08-21 // 23:19:00
Jag älskar att sträck-se bra tv-serier. Här är alla som jag tycker om:
 
Bored to death. Så himla bra och rolig serie om Jonathan, spelad av Jason Schwartzman, som är en "struggling writer" och börjar extraknäcka som privatdetektiv.
 
Sons of anarchy. Jag och Emma plöjde igenom alla säsonger i vintras som besatta. Längtar som en tok efter säsong fem. Älskar den serien alltså. Så jobbigt spännande och Jax= <33.
 
True blood. Jag började se True blood nu på "sommarlovet" för jag hade tråkigt och det var dåligt väder. Jag såg på det hela nätterna och såg alla fyra och en halv säsonger på en vecka. Vet att det låter helt sjukt och lite så var det också. Kunde liksom inte sluta. Grejen med True blood är att man måste se det med ett öppet sinne för helt plötsligt kommer det varulvar och sånt och det får man liksom acceptera.
 
Pushing daisies. Världens sötaste och smartaste serie om pajbagaren Ned som kan väcka döda (dock bara i 1 minut!), en förmåga han använder för att hjälpa till att lösa mord. Tyvärr kom Pushing daisies bara i två säsonger. Så himla bra serie men det är frustrerande för säsong två slutar med så många obesvarade frågor.
 
Sex and the city. Jag älskar sex and the city och har sett alla säsonger hur många gånger som helst.
 
Girls. Jag tänker att Girls är lite som ett nutida Sex and the city fast ändå inte. Från början tyckte jag det var rätt tråkigt, men nu gillar jag det!
 
Skins, säsong 1-4. Plöjde skins i början av gymnasiet och älskade det så himla mycket. Men sedan gillade jag inte det nya gänget som kom i säsong 5 så då slutade jag se. Typisk tonårskris-serie.
 
An idiot abroad. Alltså det här är en så himla fantastisk realityserie om Karl Pilkington som hatar att resa men går med på att se världens sju underverk. Så otroligt roligt reseprogram. I säsong 2 gör han saker från någons "bucket list".
 
Twin peaks. Mm, alltså jag älskar ju David Lynchs märkliga stil med mystik och överdriven dramatik och därför älskar jag ju såklart även 90-talsserien Twin peaks. Jag, Emma och Fia såg det för nån vinter sedan men vi hann aldrig se säsong två, så jag vet inte ens vem som dödade Laura Palmer!
 
Förut så tittade jag alltid på One tree hill, OC och Grey´s anatomy, men nu var det så många år sedan jag såg de serierna att jag vet inte om jag skulle gilla dem nu.
 
Några andra serier som jag tänkt se är Six feet under, Game of thrones och The wire. Och några som jag börjat se men inte gillat är Misfits och Mad men. Just det, sedan älskar jag Halv åtta hos mig, också! Det såg jag och Emma alltid på internatet. Och Sommar med Ernst får vi inte glömma. Tycker det är kul för Ernst gör så mycket av inredningen själv istället för att köpa nytt.
 
Så, nu vet ni!
 

diana mini // gammalt
2012-08-21 // 15:54:39
 
rådjur.
rådjur.
 
 
klassen.
 
konstig bild för diana klippte bort delar av klassen också hamnade jag där i kanten. Lämnade in kameran nyligen för att få den lagad men de hittade inget fel. Mycket irriterande eftersom jag vet att det är fel på den. Har inte kunnat fota ut en enda hel rulle.
 
vi åkte hiss i våras.

vertigo/ föroreningar.
2012-08-20 // 13:06:00
Nu ska ni få se mina knäppaste outfits från modevisningen i våras, för äntligen har Viktorija lagt upp bilderna från minneskortet som pajade.
 
På ingången föroreningar så hade jag gjort världens konstigaste örhänge-halsband av såna där öppnare på konservburkar. Det hängde från två hål i mitt ena öra och över till det övre hålet i det andra. Helknäppt. Klänningen är helt gjord i plast, fylld med skräp och sedan ihopsydd för hand med kött-tråd som jag färgat. Det här var alltså till ingången föroreningar och min inspiration var skräp, helt enkelt. Här har ni förresten den fantastiska föroreningar- spellistan som användes på modevisningen.
 
Här är en annan bild som Vanessa tog backstage där man ser hela klänningen lite mer. Den var urringad i ryggen också, men det har jag ingen bild på.
 
 
 
Sedan har vi här min vertigo- klädsel. Jackan har ni ju redan sett. Sedan har vi en cirkuskjol och en enkel tubtopp. Här är vertigo- spellistan. Den var min favorit.

detachment.
2012-08-19 // 16:47:00
Jag skulle vilja tipsa om en fantastiskt bra film som jag just såg; Detachment. Adrien Brody, som jag tycker är en otroligt bra skådespelare spelar huvudrollen Henry.
 
Henry är en ensam person som arbetar som vikarierande lärare. Han får utmaningen att vara vikarie för en klass på en skola med elever som inte visar några ambitioner alls utan bara är uppkäftiga, bråkiga och ställer till med problem. Åtminstone är det så föräldrarna, lärarna och samhället ser på dem.
 

Men med Henry är det annorlunda. Han vinner elevernas respekt och de lyssnar faktiskt på vad han har att säga. En dag träffar Henry en ung, prostituerad tjej på bussen. Hon heter Erica och Henry vill inte ha med henne att göra, men stöter på henne även dagen därpå. Då beslutar sig Henry att ta med henne hem för att ge henne ett tillfälligt ställe att bo på.
 
Henry har ingen kontakt med sin pappa och hans mamma dog när han var liten. Den enda han har kvar är sin morfar, som är senil och inlagd på vårdhem.
 
Sakta men säkert börjar Henry öppna sig för Erica och vi får följa deras relation och hur det går för Henry med sina elever. Jag tycker att Detachment är en sorglig och tänkvärd film. Man kan lära sig mycket av Henry.
 
Se den!

morfar.
2012-08-18 // 21:40:39
Jag har funderat fram och tillbaka, fram och tillbaka, på om jag borde skriva det här. Men sen så tänker jag att självklart, för livet är inte bara kalas, pasta carbonara och semester. Livet är också de grå dagarna, olyckor, tårar och människor som försvinner ifrån oss. Och jag vill minnas dem, de som vi förlorar.
 
Imorse somnade min morfar in efter att ha legat på sjukhus sedan i söndags, då han fick en hjärtinfarkt. Jag har inte förstått det än så jag känner ingenting särskilt, är inte ledsen, arg eller bekymrad. Jag träffade ju honom förra torsdagen, på väg hem från Gotland och då var allt som vanligt. Inte tänkte jag då att det här är sista gången jag får se min morfar. Men det var det.
 
Människor kommer och de försvinner. Det är bara en kort tid, egentligen, som vi har varandra. Och det blir särskilt tydligt när de vi älskar tas ifrån oss. Därför ska man ta vara på varje stund tillsammans och varje dag som vi får vara här.
 
Nu hoppas jag att morfar får vila och ro. Jag tänker minnas honom och berätta om honom, läsa upp hans välskrivna historier för mina barnbarn och visa bilder, för på så sätt kan han ändå få finnas kvar.
 
 
 

mirakel.
2012-08-18 // 18:17:00
Hej världen.
 
Jag har nu skaffat/ fått mitt livs tredje telefon och det är en smartphone (!!!) (givetvis ingen iphone för jag är en apple-hater bortsett från min 5 år gamla ipod för den är <33). Ett mirakel att den dagen faktiskt skulle komma för mig med (älskar min gamla tegelsten). Så nu kan man få följa mig på instagram om man vill. karinvnilsson, är namnet.
 
I onsdags var jag och Linnéa hos Moa och drack vin och myste. Sedan gick vi ut på Jack's vilket var fun fun fun såklart. Linnéa + nektarinkärna= forever.
 
Testade kameran på ny-mobilen. Så perfekt när man ska ut och inte orkar släpa med sig systemisen.
 
De senaste dagarna har det varit världens finväder så i torsdags var jag och Emma i Sidsjön hela dagen, igår var jag och Ida på Alnön och gottade oss i solen och idag har jag och Moa haft picknick på Spikarna. Väldigt mys! Älskar mina vänner så mycket alltså.
 
Hoppas ni har det fint! Och förresten, ni får jättegärna tipsa mig om roliga appar och sånt. Jag är ju lite nybörjare så att säga.

one day we'll meet.
2012-08-13 // 22:55:50
 
 skissblocket.
2012-08-13 // 21:46:01
Har kommit på att jag sällan visar sånt jag ritar eller syr. En anledning till det är att jag inte haft någon tillgång till skanner och en annan är att jag hatar att ta "outfit-bilder" för jag blir jätteobekväm och konstig och ful.
MEN.
Nu har jag ju faktiskt tillgång till skanner så därför tänkte jag visa lite bilder från mitt skissblock. Det mesta är några år gammalt och väldigt slarvigt men vad gör det.
 
Den här jäntan gjorde jag i aug -10. Har för mig att jag gjorde en likadan i vattenfärg som säkert ligger och dammar någonstans.
 
En fundersam Dylan och en kanske lite lissen jänta.
 
Hittade lite krafs från fackteckningen. T.v. brainstorming till en kollektion på tema cirkus som inte blev gjord, t.h. en snabbskiss från när Pella i ettan modellade en lektion i våras.
 
T.v. arbetsritning på en klänning från en kollektion som jag gjorde i fackteckningen i ettan, t.h. här skulle vi rita av ett original av nån känd snubbe som man skulle komma ihåg och sedan fylla i med torrpasteller som ironiskt nog kletats ut.
 
Ehh, ja det här var ju mest strunt, men men. Håll till godo!
 

DIY- Halvcirkelkjol.
2012-08-12 // 23:43:08
Hello all ya people out there! Vet inte om det är någon av er som är sysugen men i vilket fall så skannade jag in den superenkla beskrivningen till hur man gör ett mönster till en halvcirkelkjol/ klockad kjol. En sån här alltså:
 

Haha det är nog tredje gången jag lägger upp den där bilen, men men. Den ovanför har jag ju gjort i väldigt styvt tyg och då blir det också ett stelt och väldigt vitt fall. Tar man ett mjukare tyg blir det ett fall som ser lite mer rynkat ut.
 
Hur som helst:
 
 
De enda mått du behöver är din midjevidd (mätt runt midjan helt enkelt) och längden du vill ha på din kjol. Sedan räknar du ut radien genom att ta (din midjevidd-3) /3. Radien mäter du sedan från pricken som jag ritade så fint i paint och ut åt kanterna tills du kan dra en fin rundad linje som sedan alltså blir midjan. Från midjelinjen mäter du sedan din kjollängd ut åt kanterna tills du kan dra ännu en rundad linje. Klart!
 
Halvcirkeln med urgröpt mitt är alltså ditt mönster som du lägger på tyget. När du klippt ut halvcirkelkjolen kan du också klippa ut en linning. Sedan är det bara att sy ihop tjaffset (du syr ihop sidorna jag markerat med x) och sy i en dragkedja så är det klart. Lätt som en plätt.
 
Det är bara att fråga om det var något jag inte förklarade eller som ni inte förstod.

Fika med farmor.
2012-08-12 // 21:44:34
Jag fick jättefina och bra studentpresenter som jag ju borde ha visat för längesen.
 
Av farmor fick jag en blixt till min diana. Så bra!
 
Av Frida och Daniel fick jag nya, söta muminmuggar.
 
 
Av Åsa, Anders och kusinerna i Lund fick jag de här fantastiskt fina temuggarna från serien Fika med farmor, från Rörstrand. Älskar dom!
 
Parfym som luktar dröm fick jag av mamma och pappa och en ny, röd moleskine med blanka sidor fick jag av Emma. Den ska jag sitta och skissa i på spårvagnen i München, hade jag tänkt.
 
Sedan fick jag också guideböcker för München och Tyskland av Malin och Oskar. Toppenbra så jag kan turista lite när jag ändå är där liksom.
 
Kul med presenter!

Resten av Gotland.
2012-08-10 // 00:53:46
I söndags var vi på medeltidsmarknad i Visby. Sedan gjorde vi ett till besök på glassmagasinet innan vi åkte hem och grillade.
 
Vi hade fått enorma färskpotatisar av en vi känner på Gotland som vi smaskade på till middag. Älskar potatis.
 
Cousin
Efter middagen åkte jag och Matilda och tog ett kvällsdopp i Snäck. Det var fantastisk solnedgång.
 
 
I måndags gjorde vi en tur ner till Hamra men på vägen dit stannade vi till lite var stans. Här till exempel.
 
Yii, superman.
 
 
Det är faktiskt barnsligt kul att klättra på raukar.
 
 
Av en slump åkte vi förbi ett ställe där det kryllade av vildkaniner. De var överallt, tusentals!
 
Väl framme i Hamra så åt vi jättegod mat och lyssnade på trevlig musik från Göran Ringbom m.fl. på Hamra krog. Jag drack en jättegod drink också. Himla trevligt!
 
I tisdags for jag och Matilda på en cykeltur. Vi stannade till på Gotlands lampfabrik och sedan var vi till Lummelundagrottorna och fikade där. Saffranspannkaka såklart.
 
 Igår var det redan dags att städa ut huset. Tänk vad en vecka går snabbt. Kvällen spenderade vi på tornerspel och sedan tog vi nattfärjan 00.50 till Nynäshamn.
 
Det var den Gotlandsresan det. Lika härligt som alltid.

*viker ut mig*
2012-08-05 // 17:58:57
Älskar min rätt så nya baddräkt så därför kommer här mycket utmanande bilder på mig i den. Klaga inte på mina hiphop-poser för dom är jättecoola.
 
 
Swimming
 
Jag har också sytt en jättefin, svart femtiotals-baddräkt som ni kanske kan få se nån gång. En annan gång.

Gotland dag 2, 3, 4.
2012-08-05 // 00:33:55
 
Kutens bensin
I torsdags var vi på Fårö och badade på Sudersand och sedan smet vi förbi på Kutens bensin och kollade omkring bara för att det finns så mycket snyggt skrot där.
 
Sedan åkte vi till Langhammars och hängde på raukar och grillade.
 
Igår var vi och badade i Ihreviken, hemma och grillade och sedan gjorde jag och Matilda i ordning oss för att dricka lite öl i Visby.
 
Hej här är vi utanför finhuset som vi i vanlig ordning hyr från en bekant!
 
Wisby klosteröl- god! (infralampor- skönt men rött!)
 
Idag har jag och Matilda varit och badat på Tofta (inte min favoritstrand pga dödsmycket folk, men det var varmt i vattnet) och sedan har vi varit allihopa och ätit helgrillat lamm till middag på Frimis i Visby.
 
 
Gänget.
 
Saffranspannkaka till efterrätt
 
Imorgon blir det medeltidsmarknad i Visby och på måndag ska vi till Hamra.
Ha det fint!

Gotland.
2012-08-01 // 22:25:26
Hej vänner!
Nu har det varit mycket. I lördags var jag på lusafestivalen i Gryttje vilket var fantastiskt kul men jag har inga digitala bilder därifrån. Jag fotade däremot mycket med min diana så kanske kan ni få se bilder efter framkallning+skanning.
 
I söndags kom Malin, Oskar och min systerson Valter till Sundsvall för några dagars besök innan de skulle vidare till Trondheim. Valter går nu och han går dessutom snabbt snabbt. Det är full fart hela tiden och han är världens sötaste och bästaste bebisen nånsin.
 
I måndags hämtade jag Matilda på tåget och igår åkte vi sedan tillsammans med mamma, pappa och min bror Viktor hit till Gotland. Och här är vi nu. Härligt!!
 
Tokbebis.
 
 
I scream for Ice cream
Åhh, jag och Matilda gick till Glassmagasinet i Visby idag. De har 166 glass-sorter och otroligt nog lyckades jag bestämma mig för tre kulor; saffran/honung, salmbär och Harry Potter. Så himla gott. Vi lär bli stammisar där i veckan.
 
Ikväll har vi spelat settlers, gått på promenad och käkat chips. Snart är det filmdags.
 
En graciös pose.
 
Nu hoppas vi på massa soliga dagar. Ha det fint!RSS 2.0