nedräkning
2013-09-27 // 01:53:00
Det har ju inte hänt mycket här i krokarna på senaste, men igår var jag, mamma och pappa och käkade hamburgare i stan innan vi gick på teater och såg Märta Tikkanens "Århundradets kärlekssaga". Den var sådär, men det var kul ändå. Jag vill så gärna gilla teater men ännu har jag inte blivit övertygad. Och idag så har jag börjat packa och sedan fikat och sagt hejdå till bästaste Ida. Kommer sakna henne.

Mmmm lycka är soliga höstdagar med alldeles sådär krispig luft och några satsumas på det.
 
Mem waaah nu börjar det verkligen dra ihop sig! Imorgon ska jag låtsas-fira lite födelsedag (har ju trots allt inte varit hemma på min födelsedag på fyra år, och kommer ju inte vara hemma i år heller). Jag har önskat kryddstark, marockansk köttgryta och chokladtårta till efterrätt. Det kan bara bli succé. Sedan hörrni. Sedan gäller det. På lördagmorgon tar jag tåget till Uppsala för att gosa med Valter och August hela dagen, och sedan på söndagmorgon bär det av vidare till Florens. GUD. Sen äre ba å köra. Skolan börjar på måndagmorgon så nu blir det mycket action. Är kanske lite lite nervös men mest bara megapepp!
 
Här ska jag bo!

this year's outfits- hangover edition
2013-09-24 // 00:57:02
T-shirtklänning: Gratis från en Elle-tidning + DIY; klippt upp den pga stryp-tight halsringning
Kofta: Åhléns, 20 kronor på rea
Pyjamasbyxor: julklapp
Matchas bäst med ett svullet ansikte, flottigt hår och en rök- och spritblandad odör.
 
 
stay classy
 

förkyld, satsumas, måla måla måla
2013-09-21 // 20:37:35
Topp tre saker som gör mig lycklig:
1. Satsumas
2. Satsumas
3. Satsumas
 
Alltså verkligen. Inget gör mig så lycklig som satsumas? Jag kan sitta och bara lukta på skalet i en hel evighet. Skojar inte ens. Och om det finns fler språkpoliser där ute så vill jag bara säga att jag faktiskt vet att det heter satsumor men jag tycker att det låter oerhört märkligt så jag skriver och säger satsumas, precis som resten av befolkningen.
 
De senaste dagarna har jag legat inne med en brakförkylning som inte verkar vilja ge sig, så jag har mest ägnat dagarna åt att tycka synd om mig själv, äta glass och se på Modern Family. (precis som att jag brukar göra något annat i vanliga fall..............)
 
Jag hittade en omålad canvas på en hylla i mitt rum och tänkte att den såg ju tråkig ut så jag tog fram staffli och färger och gjorde en liten tavla. Det kändes kul att kravlöst bara göra, för i vanliga fall har jag så mycket tankar om att det måste bli så jävla bra, vilket det ju aldrig blir, och det hämmar mig ju bara så otroligt mycket. Så igår bara gjorde jag.
 
"ska dansa fastän hjärtat brister"
 
Nu ska jag poppa pöpcorn och fortsätta hosta. Adjö!

trettio
2013-09-16 // 11:43:44
I fredags fyllde min syster Malin 30 år så vi tog bilen och körde ner till Uppsala för att säga grattis. Jag körde förövrigt hela vägen för den som kör får bestämma musik hehehe :).
 
Vi kom ner efter lunch och började med att käka prinsesstårta och dricka lite kaffe. Bra grejor.
 
August var på lika bra humör som vanligt och kan sitta alldeles själv nuförtiden.
 
Alla syskonen var där! Sist vi var allesammans var för två år sedan, så det kändes fint. Inte lätt att få den här skaran att bli bra på bild men vi är glada ändå.

Och så var det festligheter, chili con carne, chirre och öl hela kvällen. I lördags åkte vi tillbaka till Sundsvall och jag hann bara in genom dörren så skulle jag svira om och dra iväg igen, för en utekväll med Ida mfl. Bra helg!
 
 

Lotus Eaters
2013-09-09 // 01:10:12
Ni som känner mig eller kanske har följt den här bloggen ett tag vet nog att jag är slightly obsessed av Johnny Flynn. Så när jag fick reda på att han skulle medverka i filmen Lotus Eaters så blev jag ju helt galen. Och det var ju kanske hundra år sedan så jag har jag väntat och väntat och nu har jag äntligen sett den.
 
Den handlar i huvudsak om Alice, men också om hennes vänner, som alla lever i en brittisk överklass. Men ingen av dem verkar särskilt lycklig för det. De verkar alla leta efter något, något som känns, och de söker det i musik, sex, droger och alkohol. Alice är hopplöst förälskad i Charlie, hennes ex, men Charlie i sin tur är drogmissbrukare och deras relation är ämnad att misslyckas.
 
Filmen är stillsam och det läggs mycket fokus på stämning och foto. Precis som jag gillar det. Och utöver det så har filmen ett helt enastående soundtrack (First aid kit, Fever ray, Villagers etc). Många skulle kanske vifta bort Lotus Eaters som en pretentiös hipster-film men mig föll den i alla fall helt i smaken.
 
Förövrigt så är den ju klart sevärd också enbart för den här scenen när Johnny Flynn, eller Charlie som han heter i filmen, sjunger en cover av Magnetic Fields- Papa was a rodeo. Dör.
 
 

lantis-semester pt 2.
2013-09-08 // 22:51:00
Hejsan! ~posar hotfullt men casual med en grapefrukt fråga ej varför~
 
 
I fredags tog jag och mamma bilen och körde till stugan i Gåxsjö för ännu en dos lantis-semester. Jag har inte kollat instagram, facebook, twitter och gud vet vad på några dagar för i stugan finns det inte wifi och än mindre rinnande vatten. Istället har jag:
 
Börjat läsa "Under det rosa täcket" av Nina Björk. Kanonbra ju.
 
Njutit av den fabulösa utsikten. Den är ju verkligen något särskilt. Dock var det (inte så oväntat) svinkallt i sjön, vilket inte var en så trevlig upptäckt efter att jag kom hem från en springtur i skogen och var jättesvettig och mest behövde en dusch. Men ska man leva lantisliv så kan man ju lika gärna göra det fullt ut. Så valet stod mellan att ge min groende förkylning en rejäl skjuts eller att lukta svett hela helgen. Jag valde att lukta svett :).
 
Ätit långa och ytterst goda frukostar. Jag och chevré finally reunited <3. Chevré, honung och ruccola= magi. Förövrigt, visst är det en mindre mindfuck att titta på nektarinen- är kärnan där eller är den inte där?
 
Sedan besökte jag och mamma morfars grav som ligger på kanske världens finaste kyrkogård. Nu är det ett år sedan fina morfar somnade in. Han är saknad.
 
En annan för er helt ointressant sak som jag gjorde var att jag klippte gräset (med handjagare (heter det ens så?) och typ 100 meter högt gräs. Svettigt alltså.). Det som är intressant är att jag tycker så himla mycket om att klippa gräs?? Det finns en del helt vanliga saker som jag gillar lite extra mycket att göra. Till exempel: vispa saker för hand (tar aldrig fram elvispen. Den låter ju så mycket?), klippa gräs då, diska, köra bil, arbeta ihop en bröddeg för hand. Jag finner det terapeutiskt på något vänster. Nog om det.
 
Annars har jag hängt lite med mina kusiner Albert och Elina som är i Gåxsjö titt som tätt. Löst korsord. Sett Apflickorna på svt2 (vi har en 14-tums tv, tro't eller ej). Ätit gott. Druckit Wisby klosteröl. Ja ni vet.
 
Och det var den helgen. Hoppas ni har det fint! Over and out!
 

lantis-semester
2013-09-01 // 16:42:00
Mina vänner! Utan att förvarna er åkte jag förra söndagen till Långvind med Matilda och har där levt äkta lantisliv utan internet i en vecka. Skönt att koppla bort ibland ändå. Men också skönt att vara tillbaka. Låt oss se vad jag och Matilda pysslat med:
 
I måndags vaknade vi första morgonen i Långvind och möttes av ett strålande väder. En smula förvånade insåg vi att vi skulle kunna tillbringa dagen på stranden, trots att det var sista veckan i augusti. Några dopp i Byhedssjön bockade vi också av.
 
Efter en hel dag på stranden åkte vi hem och lagade tacos. Det går utmärkt att dansa medan man lagar mat.
 
Efter middagen tyckte vi att det var dags för lite film-mys, något det blev en hel del av under veckan. Dr Pepper <333.
 
På tisdagen vaknade vi till ett lika fantastiskt väder som på måndagen. Vi gick upp och åkte till Söderhamn och hämtade mormor för att hon skulle få komma ut och njuta vid havet. Sagt och gjort. Vi tillbringade hela eftermiddagen i Snäcken och fikade, solade och badade i det iskalla havet.
 
Sedan körde vi tillbaka till Söderhamn och hade kräftskiva hemma hos mormor. Smarrens alltså! Matilda och mormor drack lite vin men jag festade loss på jättegod alkoholfri öl- Nanny state. Tips! Jag körde nämligen tillbaka oss till Långvind efter massa kräftor, äppelpaj och struntprat.
 
På onsdagen var vi lite morgontrötta och sov länge länge.
 
Sedan promenerade vi iväg till Matildas faster Ann-Christin. Där satt vi och tjattrade i några timmar och käkade korv med bröd.
 
Hem och göra brasa! Matilda är brasmästaren.
Vid nio-tiden började vi göra middag i sann semester-anda. Varför inte liksom. Grillspett blev det och vi åt tills vi nästan dog.
 
På torsdagen plockade vi blåbär och bakade en blåbärspaj. Den tog vi sedan med oss och körde till Norrala för att gratta Matildas farfar som fyllde år. Matilda hade blåbärstunga hehe.
 
Sedan kom vi hem och spelade alfapet och såg på film resten av kvällen. Jag och Matilda är svinbra på alfapet.
 
På fredagen fortsatte vi vår alfapet-mani och sedan stekte vi amerikanska pannkakor till sen brunch. Jag försökte kasta upp en i luften men den ville inte ens lyfta en centimeter ovanför pannan :).
 
Vi körde till Enånger och köpte folkisar. Loving the lantis-lifestyle.
 
Sedan åkte vi tillbaka och gick ner till Snäcken för att andas lite havsluft i den härliga solnedgången.
 
Igår blev det otroligt nog ännu en stranddag. Matilda tog en miljon paparazzibilder. Jag hade sexigt strandhår.
 
Igår var det ju lyskväll så jag och Matilda kilade ner både till Snäcken och Kråknäs för att titta hur de tänt marschaller längs hela strandkanten. Så himla fint sätt att säga hejdå sommar och välkommen höst. Det var jättevarmt ute men sedan blev det jordens spöregn. Vi gick tillbaka till stugan och städade ur och såg på film för imorse var det sedan dags att säga hejdå Långvind.
 
Och nu är jag åter hemma i Sundsvall och nu känns det helt okej att hösten kommer. Till och med bra.
 
 
 







RSS 2.0