Juni 29, 2012.
2012-06-29 // 22:25:04
Jag älskar verkligen 50-talets badmode. Skulle så himla gärna vilja ha en fin baddräkt som har en sån där liten kjol, ni vet. Tipsa gärna ifall ni vet var man kan få tag på en (billig). För övrigt så är ju 50-talsmode himla bra. Det passar så många kroppstyper med skärning i midjan och vidd över höfterna. Och knytblusar och fräsiga glasögonbågar är ju inte heller helt fel. Det skulle jag nog också vilja ha- såna där fräsiga kattbågar.
 
 
 
 
 
 

Juni 27, 2012
2012-06-27 // 12:59:33
Hej allihopa! Hoppas ni hade en fin midsommarhelg. Själv hade jag en riktigt trevlig dag och kväll på Kävsta, på midsommarafton. På midsommardagen hade jag sedan en riktigt slapp dag med mig själv. Tittade på film, läste en bok och helt plötsligt fick jag lust att damma av våra gamla glassformar.
 
Jag kände en viss exprimentlusta och gjorde först en liten sats parfait-smet. Sedan gjorde jag fyra olika glassar. En "grädde och kiwi", en "grädde, lönnsirap och jordnötter", en "blåbär och honung" och tills sist en "blåbär och kiwi". De blev himla smarriga måste jag säga!!
 
 
Mmm den här var så god. Och dessutom matchar ju mitt avskavda nagellack förträffligt bra.
 
*somrigt och smarrigt*
 
En annan smarrig sak var ju att min syster Emma fyllde år i måndags och hon ställde till med kak-kalas. Nom nom nom.
 
 
Födelsedagsbarnet. *dazzling*
 
Nu i dessa dagar så hjälper jag till hemma i trädgården och huset för att få mig en liten extra slant av mamma och pappa. Så fort jag har tid över ser jag på True Blood som jag började se i söndags och nu är besatt av (är redan inne på säsong 3) och läser böcker. Jag tänkte mig att det här ska få bli en riktig boksommar!
 
Ha det fint!

Juni 22, 2012
2012-06-21 // 21:05:04
Ah, nu har jag äntligen sett A bag of hammers. Som jag har längtat efter att se den filmen, mest på grund av det fantastiska soundtracket av Johnny Flynn (om ni minns).

Det var en väldigt trevlig film tycker jag. Lättsam, rolig och lagom lång. Mm, en trevlig och sevärd film helt enkelt.



Igår fyllde mamma år så då bakade jag en sån här fin och mycket god tårta:



Och idag har det minsann varit lite värme här för första gången i sommar. Jag har legat på gräsmattan och läst en bok och en liten stund var Edith ute med mig och betade gräs. Smarrigt tyckte hon.



Imorgon är det ju alltså midsommar och för första gången på evigheter så är jag inte i Boden för att fira midsommar. Jag hade helt enkelt ingen lust att följa med och dessutom så fick jag ett jobb imorgon. Jag ska nämligen jobba lite som lekledare på Kävsta camping och min vän Josse kommer också vara där och spela live med sitt band. Det blir nog trevligt.

Juni 19, 2012
2012-06-19 // 00:17:54
Så fort jag kommer innanför dörrarna här hemma så får jag en sådan fantastisk skaparlust. Jag vill rita, fota, filma, skriva, sy, skapa! Jag inspireras av:















Ritariperhonen dress


Ett projekt som jag har tänkt sätta igång med i ett par år nu, men inte kommit mig för är att sy en regnjacka. Jag har letat som en tok efter en fin men ändå vettig regnjacka som inte är alltför galen (om de är mönstrade så är de 9 gånger av 10 hysteriskt blommönstrade), men jag har kommit fram till att jag får sy mig en egen. Och nu ska jag faktiskt göra det också! Det blir till att leta tyg imorgon, helt enkelt (eller ja, inte helt enkelt för det blir nog ganska svårt).


Juni 18, 2012
2012-06-18 // 20:06:33
Nu, mina kära vänner, så ska jag berätta något roligt.

Många av er vet säkert redan att min plan på vad jag ska göra efter studenten sedan länge har varit att flytta till Tyskland. Berlin var först planen och tanken var att ta vilket jobb som helst, bara för att vara där, ha kul och lära mig språket. Men sedan så började jag komma in på au pair-tankar. Fast i Berlin fanns det inga au pair-familjer som lockade, vilket det däremot gjorde i München.

Så nu är det bestämt. Kontrakten är signerade och i slutet av augusti kommer jag alltså flytta till München för att vara au pair i fina familjen Haller som består av mamma Lucia, pappa Oliver och barnen Maya, 7 år och Luca, 3 år.

Jag tycker att det här är så himla kul och spännande och jag hoppas att ni fortsätter följa min blogg till hösten så får ni följa med mig på mina nya äventyr.




Juni 17, 2012
2012-06-17 // 19:39:39
Jag har inte hunnit filma så mycket den här terminen men jag knåpade ihop det jag hade och i vilket fall, här kommer sista filmen från den sista terminen med mitt käraste tm09.


Juni 16, 2012
2012-06-16 // 15:56:44
De senaste dagarna har jag mest hängt med kompisar och tagit det lugnt för att försöka bli av med min förkylning. Det går sådär.

Igår var vi i alla fall i Sidsjön och hade picknick och grillade för att säga lite hejdå till Lisa som åker till Spanien idag. Typiskt, när jag knappt har hunnit säga hej så måste man säga hejdå!


Amanda hade med sig sin fina grillhink.


Lisa göttade sig med kaffe.


Mysig kväll!

Juni 13, 2012
2012-06-13 // 12:11:38
Just ja! Jag har ju helt glömt att visa de snygga bilderna från modevisningen som fotografen Göran Buhre har tagit. Här hittar ni hela bunten.


Vi var mycket nöjda med vår idé att ha en fyrkantig catwalk, trots att det skapade ett flertal problem som vi var tvungna att lösa.


Amelie i ettan hade sytt en så himla spexig klänning till ingången "Maya".


Min ingång till "Vertigo".


Adrianas jättespexiga! Också den till "Vertigo".


Emmas galna glitter-grej.


Det här hade Moa i ettan sytt till "Vertigo" fast hon hade Philippa som modell.


Det här hade Anna sytt till "Vertigo". Cool.


Varje visning avslutades med ett fantastiskt glitter-regn <3 och DMX- Party up, såklart!!!!

Viktorija har ju fotat jättefina bilder på alla kläder, men det var något vajsing med hennes minneskort och därför har jag inte kunnat visa alla mina ingångar än. Men snart...

Juni 12, 2012
2012-06-12 // 22:37:04
Annat som hände förra veckan:


Anna fyllde år så sedvanligt käkade vi (för sista gången) på Mai Thai.


Stämningsbild från Pershögsgatan när jag kom hem halv sex på morgonen efter balen och solen sken.


Altan-picknick dagen efter balen. Jordgubbar, galenpanna och det vanliga "vad-hände-igår-snacket".


Fina flickor!


Vi åkte förbi hos Malin, Oskar och Valter på vägen hem från Båstad. Malin och Oskar har flyttat ifrån sin lägenhet och skaffat sig ett mysigt radhus istället. Trevligt! Valter är lika go som vanligt.

Förra veckan var en mycket bra vecka. Den här veckan... not so much. Jag är så fruktansvärt förkyld alltså! Hoppas på att bli frisk snart och kunna njuta av mitt sommarlov, eh jag menar, min arbetslöshet. Känns dessutom konstigt och jobbigt att bo hemma igen. Längtar efter nya äventyr.

Juni 9, 2012
2012-06-09 // 16:46:32
FÖR JAG HAR TAGIT STUDEEEENTEEEEN, FY FAN VAD JAG ÄR BRA!

Igår gick jag upp tidigt för vi skulle på champagnefrukost hemma hos Emilia och AlmaQlara. Festligt. Det är inte varje dag man inleder med champagne och jordgubbar.


Vi skålade och skrev i varandras mössor.




Alma hade en fin visselpipa.


Sedan var det dags att åka till skolan för en härlig och god brunch. Lärarna höll fina tal!


Efter brunchen så var det ceremoni i ladan med betygs- och stipendieutdelning och några fler tal. Sedan så sprang vi ut mot havet för att träffa våra nära och kära. Mamma hade valt en väldigt "typiskt Karin"-bild där jag vräker i mig grädde till min studentskylt.


Jag, mina syskon och mormor.


Tårar och kärlek i ladan och massa sång och skrål på flaket. KUL!


När vi hade åkt rundor med flaket så skiljdes vi i klassen åt. Jag åkte hem till lägenheten där min familj, mina kusiner och min farbror väntade. Mamma hade fixat goda förrätts-snacks medan pappa skötte grillningen till varmrätten. Jag öppnade även fina paket!


Efter att ha ätit tills jag dog så gick jag till Anna och Alexandra där kvällens förfest höll till. Karolina hade bakat jättesmarriga små cupcakes som vi avnjöt. Jag gjorde dödligt goda Mohjitos.


Efter förfesten så gick vi till Madison och dansade dansade dansade. Sedan var vi jättejättetrötta så istället för att dra på efterfest så gick vi hem till Betty och myste en stund.

Så himla bra student! Fast jag kan ändå inte riktigt fatta det.

Juni 6, 2012
2012-06-06 // 11:51:49
Igår hade vi bal! Det var så himla fint och roligt. Vi började med att skåla lite cider här hemma hos mig och Emma och sedan så åkte vi till Norrvikens trädgårdar där balen höll till. Där fick vi jättegod mat, lyssnade på några tal och hade det utomordentligt trevligt. Efter balen så åkte vi vidare till Pepes, både vi elever och lärarna. Där dansade vi till sista låten och sedan försvann vi ut på efterfest.

På efterfesten så fuldansade jag, Anna och Alex sjukt mycket till klockan fem för då tyckte vi att det var dags att gå till Knutjöns bageri och köpa nybakta bullar. Så sedan bar det av hemåt i soluppgången med en nybakad bulle i handen. Mycket, mycket bra kväll/natt/morgon.

Här är lite bilder som jag hann ta hemma hos oss! Bilder från Norrviken kommer så småningom.


Hej här är jag i min egensydda klänning.


Min ack så fina klass.


Vanessa och Anna, båda i egensydda klänningar. Så fina.


Simona, Ellinor och Matilda. Snygga!


Ellen var fin i håret.


Vi med svarta klänningar. Tråkigt men snyggt tycker jag!







Juni 2, 2012
2012-06-02 // 20:50:29
Idag sov jag för ovanlighetens skull som en stock till klockan 12. Men det var inte så konstigt för vi var ute och firade fyra jättelyckade modevisningar till klockan halv fem imorse. I vilket fall så åt jag när jag vaknat världens godaste frukost någonsin för mamma och pappa har fyllt min och Emmas kyl, hihi. När jag sedan duschat och fräschat upp mig lite så åkte jag, mamma och pappa iväg till Torekov bara för att se oss omkring lite och vara ute i solen (och den fruktansvärda blåsten). Torekov var fint men blåsigt!


Min mamma sten-älskaren...

..och min pappa utforskaren.


Det var jättestora vågor!

Nu ikväll så har vi ätit bräckt lax och färskpotatis och sedan svenska jordgubbar med grädde till efterrätt. Bra lördag!

Juni 2, 2012
2012-06-02 // 20:15:00
Hej på er! Den senaste veckan har jag levt som i en bubbla. Precis allt fokus har legat på att få till modevisningen som ägde rum igår och i förrgår och det har stått catwalksbygge, biljettförsäljning och hundra triljoner andra saker som skulle fixas, på schemat. Det blev så fantastiskt lyckat och jag och min klass är så otroligt nöjda. Det hade inte kunnat bli bättre!


Alma klipper de sista trådarna.


Jag blev spexigt sminkad efter eget önskemål av stylisterna från Drottning Blanka i Helsingborg.


Såhär såg det ut i den vanligtvis mycket ofashionabla ladan som vi med mycket slit och jobb gjort om till en stilren modevisningslokal. Detta var innan catwalk-skyddet tagits bort och publiken strömmat in.


Såhär såg det ut under skolvisningen i torsdags.


Backstage!


Min final-klädsel: mintgrön skjortklänning och vit tröja. Viktorija har fotat!


Min solstormar-klädsel: röd, vadlång kjol i ull och huvtröja i svart manchester. Även denna bild har Viktorija tagit.

Massor av fler bilder kommer så småningom. Förhoppningsvis lite bilder från catwalken också.

Jag och Matilda var ju de som fixade musiken till modevisningen och här har ni alla listor på spotify:
MAYA
POLE SHIFT
FÖRORENINGAR
VERTIGO
SOLSTORMAR
FINAL

Förresten så har jag både pratat i radio och varit med på bild i tidningen i veckan. Här kan ni läsa tidningsartikeln: "De har rätta modet inför undergången".

Mina föräldrar är här nu för de flög hit igår för att titta på modevisningen. Kul!! Jag är så himla nöjd just nu och det känns skönt på ett sätt att modevisningen är över så att jag äntligen kan tänka på att jag faktiskt har bal och tar studenten nästa vecka. Det har liksom inte alls funnits i mina tankegångar. Herregud!

Ha det fint!







RSS 2.0