Maj 27, 2012
2012-05-27 // 22:47:07
Jag har i många herrans år varit inspirerad och fascinerad över Diane Arbus bilder. Därför var det såklart en självklarhet att se filmen Fur som är ett fiktivt porträtt av henne, när den gick på tv i lördags. Jag gillade den för att den var lite mystisk, hade fint foto och Nicole Kidman var väldigt bra som Diane.







Sevärd, tycker jag!

Maj 26, 2012
2012-05-27 // 16:54:38
Hej ni! Om ni undrar varför det har varit så tyst här så kan jag berätta att det är för att min dator har haft något ryck så min webbläsare fungerade knappt ända tills idag.

I alla fall - vilken härlig vecka det har varit! Strålande väder och vi har börjat fixa i ladan inför nästa veckas modevisningar och det kommer nog bli så himla bra. Alla borde komma!

I torsdags var vi dessutom hembjudna till vår lärare Helen på Svenska C-lektionen. Där bjöd hon på fika i solen också höll vi elever tal (för det var en läxa vi hade). Emma höll sitt tal till mig, så det var ju himla kul.

Igår åkte jag till Helsingborg för jag skulle till frisören. Jag hade bestämt mig för att bli blond igen. Tyvärr gick det inte så himla bra för den första färgningen blev konstig så de färgade om och efter fyra timmar hos frisören kunde jag gå hem till Emma helt-okej-nöjd. Känns jätteovant att vara blond igen.


Hemma hos Helen. Hon bor typ i Norrvikens trädgårdar. Lyx.



Fika. Svenskans kanske bästa ord.



Fred ut osv från mig och den fula tapeten.

Maj 18, 2012
2012-05-18 // 12:11:16
Igår så grillade jag Anna, Alexandra och Emilia i Emilia och Almas mysiga trädgård. Grillat är nog det godaste jag vet!!


Ett grattis till körkortet från Emilia. Merci beaucoup, mon amie.


Grillning på g och chips och öl. Bra grejor! (Alex och Emilias i-fåne-bilder)


Emilias kök är så himla litet. Jag kommer inte ens igenom dörrkarmen utan att ducka. Mysigt ändå!


Mums!!

Idag är det jättehärligt väder så jag har väldigt svårt att förmå mig att sitta inne och plugga. Men jag ska försöka.

p.s. Jag gjorde en skuttig spellista igår. Man blir glad av den. Här: nu mår man. d.s.

Adjöss!

Maj 16, 2012
2012-05-16 // 17:13:49
Två bra saker som hänt:

I fredags var vi (jag, Anna, Emma, Alexandra och Emilia) på KB, som ju är mitt absoluta favorit-uteställe. Vi dansade hela natten och åkte sedan hem och sov lite hos Emilias mormor i Vellinge. Mycket bra fredagkväll.

Bra sak #2: Jag tog körkort igår!!!!!!!!!!!!!! Krävs sjukt många utropstecken på det alltså. Vet ni hur mycket jag har kämpat för det där körkortet? Hur många morgnar jag gått upp 04.45 för att hinna till körskolan innan skolan. Hur många gånger jag cyklat i massor av minusgrader eller spöregn för att hinna med tågen? Hur mycket pengar som lagts ned? Men jag grejade både teorin och körningen igår och det känns helt obeskrivligt skönt och mycket overkligt. Jag och Emma firade med daimtårta.


Mina fina vänner och lite osponsrad produktplacering i form av en ica-kasse.


En liten kindpuss på min favorit-Emilia bara och så festligheter. (Emilias i-fåne-bilder)


Jag hade kläd-kris så jag fick låna Emmas egensydda sammetsklänning med spetskrage. Trivdes i den. Vet förövrigt inte vad jag försöker säga med den där blicken.


Igår gjorde jag och Emma också en mycket smarrig paj.

Och nu blir det långhelg. Gudars vad skönt! Var bara det jag ville säga. Ha det fint!

P.s. Bara två veckor kvar till modevisningen. Kika här: www.apokalyps2012.n.nu d.s.

Maj 10, 2012
2012-05-10 // 18:18:08
Idag hade vi vår sista krokilektion. Så himla tråkigt! Lika urbota tråkigt som det här deprimerande vädret. Men men, jag och Emma glädjer oss i alla fall över dagens pannkaksberg. Jag glädjer mig också för min Johnny Flynn-skiva som kom igår. Tycker om den så himla mycket.









Håller förresten på att göra en lista på alla dåliga saker med Skåne i mitt huvud, så att jag ska sakna det mindre när jag ska lämna det. En av de sakerna är ju definitivt den fula jäkla tapeten i bakgrunden ovan.

Maj 5, 2012
2012-05-05 // 20:28:26
Varje år på gymnasiet så har vi haft i uppgift att sy ett särskilt plagg (förutom allt som vi syr till modevisningen) och nu i trean så var uppgiften att sy en jacka eller kavaj. Jag sydde ju min duffel i höstas som var tänkt till det arbetet men nu när jag var hemma på påsklov så sydde jag en jeansjacka i lite bomber-aktig modell. Så nu tänker jag använda den istället till arbetet som också går ut på att göra arbetsritningar, mäta och fixa ett litet häfte där det också ska finnas bilder på plagget. Och det var det jag ville komma till för förra helgen så passade jag på att fota Emma i min jacka.

Jag ska ha den på modevisningen också så det här blir lite sneaky-peaky.


Jag sydde den av fem par av mammas gamla jeans och en gammal t-shirt. Recycling, det är bra det.


Den består av oändligt många trianglar som jag sydde ihop. Tog en evighet.




Okej, hatar den sneda horisonten på den här bilden. Majs.

Mm, jag är rätt nöjd!

Maj 3, 2012
2012-05-03 // 20:18:16
Hallåja!

Häromdagen tog jag och Emma första doppet för i år! Lite senare än vanligt men så var det också varmare i vattnet.




Igår var det mösspåtagning i skolan. Ingen jättegrej på Apelryd men ändå trevligt med fika och så. Sedan stack jag iväg till körskolan och sedan när jag kom hem så gjorde jag och Emma dödligt god spaghetti carbonara.







Det fina vädret har ju som tur är hållt i sig. Så idag när vi blev utan krokimodell (hon bangade ur av okänd anledning) så gick vi istället ner till Norrvikens trädgårdar och ritade. Varmt, soligt och kul. Norrviken är ju verkligen ett ställe man varit för lite på de senaste åren.


Måste passa på att sola de bleka benen.

Fina vänner i solen. Gillar dom.

Nu ikväll har jag och Emma grillat. Smarrens. Fin torsdag.

Maj 1, 2012
2012-05-01 // 15:54:11
Åh, vilket underbart väder det är. Men för att jag inte ska bli röd som en kräfta så tar jag en liten solpaus nu. Brände mig nämligen lite igår.

Igår ja! Då var det ju Valborgsmässoafton. Såhär såg min ut:


Gick en liten sväng på stan för att se om jag kunde hitta något roligt till min systerson Valter som fyller 1 år om två veckor. (Gud vad tiden går fort). Sedan tog jag och Emma en fika på Ebbas men då hade jag tyvärr glömt minneskortet till kameran. Emmas telefon fick agera substitut. Åt supersmarrig kaka och tömde alla mina mynt i jukeboxen.




Satt och solade på en av mina favoritplatser i Helsingborg. Det kom fram små lustiga gubbar till oss där vi satt. Den ena sa: "Jag rekommenderar mig" och gjorde tummen upp. Vi förstod inte riktigt vad han menade.


Köpte hiskeligt god pizza. På min var det parmaskinka och cocktailtomater och på Emmas var det kyckling, fetaost, soltorkade tomater och svarta oliver. Åh.


Smilla var med oss ute på altanen.




Sedan gick vi in och gjorde makalöst goda mojitos. Jag älskar mojitos.


Och sedan satt vi ute och pratade om allt möjligt tills sent på kvällen.

Bra valborgsmässoafton!







RSS 2.0