Åka båt och äta gott.
2012-07-28 // 01:52:22
Hej kompisar! Igår var jag med mamma och pappa på en fyra timmar lång båttur kring Härnösand. Det var himla fint, med god mat, trevlig musik och bra väder.
 
 
Häromdagen gjorde jag en supergod jordgubbspaj och till den skulle det vara grädde med Amaretto i, men jag tog istället mammas häggbärslikör från -95. Tokbra.
 
 
Imorgon (eller ja, tekniskt sett idag) ska jag på en lite hemlig mini-rockfestival. Det blir nog kalasbra!
 
Ha det fint!
 

blått.
2012-07-24 // 01:08:47
svensk sommar:
 
 
annars då:
 
vad som började som en ordentlig bula och ett litet sår i huvudet (och blodigt hår) har utvecklats till en blåtira värd namnet. (förlåt för äckliga bilder. känns viktigt att dokumentera krigsskador!)
 
äter jordgubbar och godaste frukost-lunchen nästan varje dag.
 
 
 nu, dags för:
 
 
 
efter det: godnatt.


p.s. om ni inte ser min nya design på bloggen tryck f5.

Bill.
2012-07-20 // 20:36:30
Hej ni!
Igår var jag, Emma, mamma och pappa på en rolig grej. Vi var nämligen på teater vid Döda Fallet. Jag kan inte minnas sist jag var på teater så det var kul. Dessutom var det lite annorlunda för det var en vridbar läktare så titt som tätt snurrade vi i publiken och fick en ny utsikt/ scen.
 
 
Idag kom Elin Kusoffsky förbi på lunch med sin pojkvän för de var på väg upp mot Boden. Med sig hade de sin cornish rex Bill. De: "Han är ju inte vacker". Jag "håhåhÅHÅhå snutteputte". Det fanns inget jag hellre ville ha när jag var tio, elva än en cornish rex eller devon rex. De är ju nämligen allergivänliga så med andra ord, ungefär de enda katterna som skulle gå att ha i det här hushållet. Dessutom har de den mjukaste pälsen som finns! Den dagen jag blir rik ska jag skaffa mig en devon rex. Pappas kommentar till det uttalandet "Hoppas då att du aldrig får några pengar."
 
Bill
 
Eating tulips

1 millisekund.
2012-07-18 // 21:15:16
Ni skulle bara ana vilken omtumlande dag detta har varit.
 
Jag, Josse, John och Fredrik åkte iväg på loppisrunda på förmiddagen. Vi hittade lite alla möjliga loppisar, tog en fikapaus på Tynderö och Josse fyndade ett dragspel till sin pappa. Solen sken och vi hade det så himla bra.
 
Sedan på vad som i alla fall kändes som 1 millisekund tog allting en helt annan vändning.
 
Vi krockade i en korsning. Minns det ungefär som: Josse svänger ut mot vägen- jag ser en röd bil- bromsskrik- glassplitter som flyger. Sedan är det över, innan jag ens hunnit reagera. John som ropar ifall alla är okej. Jag går ur bilen. Känner mig helt okej men är mer orolig för Fredrik som sitter kvar i bilen och fick den värsta smällen. Men så känner jag att det rinner ner för kinden och ja jäklar det rinner rätt bra med blod från mitt huvud.
 
 
En man som var snabb till platsen ger mig skjuts till vårdcentralen som låg jättenära. Jag har inte hunnit fatta vad som hänt. En sköterska torkar bort blodet och limmar ihop jacket som jag fått i huvudet och sedan går jag snabbt tillbaka till olycksplatsen. På olycksplatsen har de klippt upp taket på bilen för att säkert kunna ta ut Fredde som får åka ambulans till akuten. Josse och John har som tur är inga direkta skador. Jag pratar med en ambulanschaufför som vill ta med mig till akuten pga att jag slagit huvudet. Så jag får också åka ambulans till akuten (trots att jag protesterar för jag känner mig helt pigg).
 
Sedan var det en stunds väntan på akuten innan en läkare kunde konstatera att allt verkade bra med mig bortsett från jacket och en redig bula i pannan. Fredrik fick sy 26 stygn i armen och måste stanna på sjukhuset över natten.
 
Efter omständigheterna mår vi bra. Kvinnan vi krockade med klarade sig också bra. Men jag har inte smält allt ännu. Vi hade i alla fall tur, kan man ju konstatera.
 
Såhär trevligt hade vi det i alla fall innan allt det där hände:
 
 
Brygghäng/ spana på fiskar.
 
 Bra tjej.
 
Bra loppis
 

Juli 15, 2012.
2012-07-15 // 13:16:00
skannat:
 
Family portrait
Hela familjen i kyrkan på Valters dop i höstas. Fotat med min diana mini av Fridas Daniel.
 
emma
Emma från min diana mini. MEN. nu är jag less på att matningen av rullen låser sig efter ca 10 bilder så nu ska hon in på lagning så hon funkar fint lagom till Gotland och München.
 
Jag, Emma och Frida hos mormor och morfar i Söderhamn -98.
 
Jag och storasyster Malin på köksgolvet i Boden -94.
 
Hela familjen utanför vårt hus här i Sundsvall -02 kanske?
 
Tårtan flög i golvet men jag och Frida misströstar inte.
 
Tänk att en var så där liten en gång i tiden.
 
Mamma och jag -95.

Juli 13, 2012.
2012-07-13 // 23:58:46
Igår började jag med ett slags projekt som jag nu har börjat kalla serge-hitta-min-väg-gainsbourg-projektet. Det är nämligen så att förr (kanske 4-5 år sedan) så ritade och målade jag hela tiden och jag gillade det och kände mig faktiskt bra på det. Men de senaste åren har det liksom varit så mycket betyg och bla bla bla att jag tappade inspirationen nånstans. Framförallt så är det något som stört mig och det är att jag inte har "en egen stil" när jag ritar och målar. SÅ. Mitt serge-hitta-min-väg-gainsbourg-projekt ska alltså hjälpa mig att reda ut det här.
 
Igår natt så rev jag fram alla målar- och ritgrejor som jag kunde hitta och lade fram ALLT. Sedan så tänkte jag som så att från och med idag (läs igår) så ska jag rita/ måla en bild varje dag och den ska alltid föreställa Serge Gainsbourg men jag måste använda en ny teknik/ nytt material varje gång. Tanken är att det här på nåt sätta ska sätta igång min hjärna i rätt tänk igen. Eller nåt. Vad vet jag.
 
 
I alla fall. Igår mjukstartade jag med att måla ett gammalt hederligt blyerts-porträtt av Serge. Egentligen kan man ju hålla på med såna i tid och otid men sådan är inte jag utan när man ser vad det föreställer är jag klar osv.
(Har äntligen fått till det så jag kan använda Viktors skanner= slippa använda bibliotekets urkassa. YEs!)
 
Mm. Sedan så gjorde jag ett försök att måla Serge och Jane Birkin i akvarell. Hahah, det gick inte så bra. MEN, det är okej för jag hade faktiskt aldrig målat porträtt i akvarell. Man ska inte ha så höga krav. Men i alla fall så får ni bara se ett öga och ett öra.
 
 
Så nu vet ni vad jag sysslar med bland annat. Och ni kanske tycker att det här är jättetråkigt att se och läsa om, men hur ska jag veta för NI SÄGER JU ALDRIG NÅNTING. :)
 
Trevlig helg!
 

Juli 13, 2012.
2012-07-13 // 19:57:49
Jag skaffade flickr! Vet kanske inte in i detalj hur det funkar än men här hittar ni min photostream. Jag har än så länge tre sets med bilder; travel, people och diana mini. Där finns lite sånt här:
 
A walk in the park
 
Tea time
 
Heavy loads
 
Elephant
 
Doves in Paris
 
Notre Dame
 
 
Bilder som jag har tagit och som jag gillar helt enkelt! Samlat på ett ställe. Ni kan väl typ lägga till mig som vän eller nåt? Vet inte alls hur det där funkar.
 
Aja, HERRÅ!

Juli 13, 2012.
2012-07-13 // 12:23:57
2 sätt att äta en pizza:
 
 

Juli 10, 2012.
2012-07-10 // 00:35:32
Igår gjorde jag sushi till familjen! Det var första gången jag gjorde sushi men det blev ändå riktigt gott minsann. Älskar sushi.
 
 
 
Andra saker man kan glädjas över i dessa regniga dagar är:
 
Att sommar med Ernst började förra veckan. Är det nånting som är sommar så är det ju Ernst. Går att se på tv4play om man missade det på tv:n. Det här är förövrigt min skrivbordsbakgrund:
 
Att jag idag skördade första jordgubbarna i vårt fantastiska jordgubbsland. Det blev ca 3 liter och de smakar smultron! Kanske i och för sig inte så kul för er men väldigt kul för mig.
 
Att när det är regn så kan man passa på att vara inne och sy. Ska ta tag i att göra den där regnjackan nu.
 
Att man kan passa på att se på film när det regnar. Dock ser jag inte så mycket film för jag kommer aldrig på någon bra som jag vill se. Men jag kan ju ändå alltid tipsa er. Om ni inte har sett dessa så kan ni ju göra det:
 
Melancholia: Tids nog så såg jag också Melancholia. Hade inga direkta förväntningar på den pga att Lars von Trier är som han är och den hade fått väldigt spretiga recensioner. MEN. Jag tycker att den var riktigt bra. Den var långsam och konstig, men det gjorde absolut ingenting för, för det första älskar jag konstiga filmer och sedan så var det en stämning genom hela filmen som jag gillade. Och skådespelet var fantastiskt (gillar både Skarsgård och Dunst skarpt. Gainsbourg också.) och storyn intressant. Bra helt enkelt.
 
Lords of Dogtown: Svårt att sätta fingret på exakt vad det är jag gillar med den här filmen. Men i alla fall, om ni är sugna på en ganska lättsam film med mycket blonda skateboard-pojkar och lite Heath Ledger så kör på den här.
 
 
Hesher: Jag och Emma såg Hesher för rätt längesen utan en aning om vad det var vi skulle se och även i efterhand så är det lite knepigt att förklara vad vi såg. Hesher var en film som bjöd på många oväntade skratt, lite drama, en ordentligt sunkig men samtidigt skön Joseph Gordon-Levitt och en helt vanlig Nathalie Portman. Vi gillade den. Den är oväntad på så många sätt.
 
Ha det fint i regnet!

Juli 8, 2012.
2012-07-08 // 00:28:47
Bäst i veckan som var (för nu är det ju faktiskt söndag):
 
Äntligen kom sommarvärmen!!! Firade med att ta en onsdagsöl i solen på en uteserving med Josse. Därefter träffade vi hennes tyska och sjukt trevliga vän Martin och tillsammans gick vi sedan och köpte sushi. Martin köpte 40 bitar!!!!!! grymt.
 
I torsdags kom äntligen sommarens första bad-dag. Jag och Moa drog till Tranviken och låg och glassade, lyssnade på sommar och doppade oss (2 gånger).
 
I fredags hämtade jag min syster Frida på tågstationen för hon har nämligen varit här på snabb-visit i helgen för igår var hon med på möhippa för sin vän. Jag och Frida drog direkt ut på Alnön när jag hämtat henne men den här gången körde vi  till Hartungviken och solade och badade. Så. Himla. Skönt.
 
Vi åt sjukt god mat i fredags kväll för att i efterskott fira alla som fyllt år (mamma, pappa, Emma och Frida som alla fyller år i juni). God cheesecake åt vi också. Trevligt men jag blev dödsmätt. 
 
glad mamma för hon hade nästan hela barnaskaran på plats.
 
Frida klämmer sig helt casual i armhålan.
 
cheesecake och kaffe.
 
förväntningarna på cheesecaken och kaffet
 
Sydde också en fin kjol men den får ni se någon annan gång för jag har ingen bild påren.
 
Idag kommer också bli en bra dag för det är söndag och jag börjar den med chips och en kopp te (nu) och sen ska jag sova.

Juli 6, 2012.
2012-07-06 // 18:17:12
det är så himla mycket vem är jag/ vad vill jag/ vad ska jag bli osv i mitt huvud just nu. till exempel: vill döda min inre språkpolis för den går mig jättemycket på nerverna och därför tar jag ett första steg genom att i detta inlägg inte använda mig av versaler och dessutom använda mig av satsradning (lol)  (menar dock inte att det kommer se ut såhär i fortsättningen. jag bara använder det som någon slags hemmagjord terapi).
 
jag passar också på att ägna några extra minuter åt att betrakta människor som inspirerar mig och som man kan lära sig av, t.ex.:
 
christian. jag känner christian från apelryd, han läser musikal. christian är så himla inspirerande för han är sig själv helt och hållet och pekar bara fuck you, utan att ta åt sig, till alla som har något ont att säga om det. han informerar oss om hbtq och river alla gränser för vad som är tjejigt/ killigt och jag tycker helt enkelt att han är grym på jättemånga sätt. det här är christian:
 
moa: jag känner inte den här människan alls och har aldrig ens träffat henne. men. hon är grym! hon skriver så himla smarta och bra saker (t.ex. här) och när jag läser hennes blogg så känner jag alltid att jag duger som jag är och jag blir inspirerad till att göra massor av kreativa saker. det här är moa:
 
 
 josse: min käre vän josefine vågar, precis som christian, alltid vara sig själv och ha sin stil trots att vi bor i den trångsynta staden sundsvall. hon är omtänksam, ärlig och rolig och får mig alltid på gott humör. vi hittar på massor med konstigheter men har ändå alltid KUL och det är viktigast. dessutom är josse sjukt talangfull och här är en låt som hon och hennes band Roadcrew har gjort. det är josse som sjunger. *jäntan min <33*
 
 
 

Juli 2, 2012.
2012-07-02 // 22:31:15
När jag vänder på dygnet:
 
och lyssnar på ljusa nätter/ kalla dagar.







RSS 2.0