Jan. 29, 2012
2012-01-29 // 13:13:51
Veckans bästa:


Mitt surdegsbröd som jag bakade igår och som blev så himla gott. Finns det något bättre än nybakat bröd?


Jax i Sons of Anarchy. Jag och Emma införde filmförbud för oss själva, för vårt eget bästa. (Eller ja, jag satte en gräns på max 2 filmer i veckan). Men då var vi ju tvungna att hitta ett substitut och det fick bli tv-serier. Så vi började titta på Sons of Anarchy. Fantastiskt bra och jag är kär i Jax Teller.

Halv åtta hos mig började igen! Bra vardags-tv om man har tid över.


Kroki. Alltid veckans bästa. Dessutom bjöd ju jag och Emma på världens godaste kakor i fikapausen.


Bästa låten. Åh. Johnny Flynn- The Prizefighter and the Heiress. Kan. Inte. Sluta. Lyssna.

(veckans sämsta: blöda näsblod (särskilt jobbigt i duschen), skriva essä när man inte kommer på vad man ska skriva.)



Jan. 27, 2012
2012-01-27 // 17:55:32
Äter regnbågsmattor, tömmer tankar i favoritblocket och lyssnar på den här spellistan.
Kommer ägna helgen åt plugg och brödbakande.


Fredagshej. Hej!



Regnbågsmattor, nom nom nom.





Jan. 25, 2012
2012-01-25 // 21:05:45
Jag och Emma skulle till Betty på lite förfest innan de andra skulle på Madison, men när vi kom dit så var det alldeles svart överallt! Så vi gick en liten tur och tog lite bilder istället.









Har dessutom bakat jättegod falsk toscakaka/ luxuskaka/ chokladkaka med kokoskolagrejs ovanpå, som vi ska bjuda på imorrn på krokin. Fint! Hej hå!

Jan. 24, 2012
2012-01-24 // 17:28:27
Tisdag, nya röda shorts, bästa Luella t-shirten, hästar i öronen, sykväll, pasta carbonara och Sons of Anarchy. Har haft det sämre...



Alltså lyssna på Gretas bra vibrationer cover. Så fint!!! Typ lyckopiller-sväva-på-moln-allt-fluffigt-och-fint.



Jan. 22, 2012
2012-01-22 // 18:35:09
Tänkte införa en ny kategori här på bloggen, nämligen "veckans bästa". En liten sammanfattning med det bästa från veckan liksom. Här är veckans bästa:


Att åka med Mole ner till Malmö och gå på museum. Det var roligt att åka med Mole för han var inte så bra på att köra. Lite spänning i vardagen så där!


Kroki! Manlig modell den här gången också fika med kakor och kaffe såklart.


Utgång i Helsingborg. Men först lite pepp med "dålig öl" och alternativa poser i kameran.


Superfyndade på second hand på söder i Helsingborg. Fina kavajen blir bra till våren!


♥ Sushi! ♥


Söndagmorgon!

Har lyssnat mest på Johnny Flynn- Hong Kong cemetry och Amon Tobin- Slowly.

Hoppas att ni också har haft en fin vecka!

Jan. 21, 2012
2012-01-21 // 17:41:17
Hej hå! Igår åkte jag till Helsingborg med Emma efter skolan och igår kväll var vi ute och tog nån öl. Idag har vi varit på världens bästa second hand och sedan gick jag och köpte sushi och åkte tillbaka hit till Båstad. Här i brevlådan hittade jag äntligen min efterlängtade avi som sa att Beirut-skiva äntligen kommit! Hurra! Bra dag, trots det urusla vädret.




Hej! Jag tycker coronaflaskorna är hemskt fina.



Bäst alltså! Ha det fint!


Jan. 16, 2012
2012-01-16 // 18:42:05
Idag har vi varit på museum i Malmö. Jippie! Vi åkte dit med klassen och Mole, vår facktecknings- och kultur och stilhistorialärare för att se utställningen "Mode utan midja", en utställning om tjugotalsmode. Himla fint. Men jag hann också kika på alla uppstoppade djur och akvarierna. Och jag och Emma köpte lakritsremmar. Nom nom nom.







En sjöstjärna som på något sätt höll på att äta upp en räka tror jag.






Jan. 14, 2012
2012-01-14 // 10:36:22
Är blå och svullen runt ögonen. Sov i 11,5 timmar. Bakar bröd. Fortsatt knarkning av Johnny Flynn. Ska gå ut och samla D-vitamin.







Nu kan ni alla tänka att ni ser hemskt pigga ut, i alla fall i jämförelse med mig.

Jan. 13, 2012
2012-01-13 // 14:10:07
Det är soligt denna fredag i Båstad, precis som alla andra fredagar. Fantastiskt!




En liten fredagsklädsel. Klänningen köpte jag på jullovet och den kommer från hm. Gillar'en!

Jag såg precis en kortfilm som jag tyckte var väldigt fin. Jag har sett en hel del kortfilmer men aldrig hittat någon som faller mig i smaken riktigt. Men den här var fin. En isländsk kortfilm med ett namn som jag absolut inte kan uttala: "Siðasti bærinn i dalnum". "The last farm" är den engelska titeln. Vill ni se filmen så kan man jättesnabbt och gratis registrera sig på www.icelandiccinema.com och se filmen gratis där.


Det var otroligt fint foto och miljön med den isländska naturen var ju såklart fantastisk.







I somras såg jag en annan isländsk film, eller ja, snarare en dokumentär. "Heima" heter den och den handlar om sommaren 2006 när bandet Sigur Rós åker runt på Island och ger gratiskonserter. Otroligt fint foto och fantastisk musik men lite väl lång så jag såg aldrig hela.



Nu är det helg hörrni. Fy så gott va?

Jan. 12, 2012
2012-01-12 // 20:38:58
Det har varit en så himla bra dag idag! På förmiddagen hade vi mode och småföretagande och sedan var det världens godaste laxsoppa till lunch.

Efter lunch hade vi vår första krokilektion på tre timmar. För de som inte vet så är ju alltså kroki när man ritar av nakna människor. Superkul verkligen och jag har sett fram emot den här kursen sedan första året på Apelryd. Dessutom hade vi fikapaus med marabou, kaffe och hallonsmoothie som Max (skolans kock) gjorde åt oss. Fint!

Vi ritade med kolpennor på A3-papper med staflit och jag tycker att det är så himla svårt att få ut människan på hela pappret. Jag gör liksom allting lite för litet. Det var väldigt svårt men kul och i början hade vi bara två minuter på oss på varje pose men på slutet fick vi max 10 minuter.


Det var jättesvårt att hinna få till rätt proportioner på två minuter och ibland får man ju poser med himla konstiga vinklar. Men det är ju roligt och utvecklande att pröva på och lära sig något nytt.



Jag idag och jag en annan glad dag. I datorsalen på skolan. Älskar att ta bilder i photobooth för det finns så mycket roliga effekter.


Min och Emmas hobby typ.

Nu ska jag återgå till det jag sysslar med. Det vill säga, käka regnbågsmattor och lyssna på vinyl.



Ha det fint mina kära!

Jan. 7, 2012
2012-01-07 // 22:28:55

Jag vet att man inte ser vad den här bilden föreställer, men FYI så är det den fina räven som tassar omkring på vår gård. Han är lite svår att fånga på bild då han mestadels är framme på kvällen. Imorse så såg mamma och min syster en ren dessutom (brukar definitivt inte finnas här i krokarna, den stackaren var nog vilse).

Dock verkar jag ha en viss tendens att stöta på diverse djur. Som i Långvind i somras när jag och Matilda låg på stranden och hade det lugnt, vad kommer slingrandes då - jo - en huggorm! Haha, i videon här nedan märker ni ju vem av oss som är den mindre ormkunnige (jag: VA, är det en huggorm?).




Eller älgen som stod precis utanför stugan:



Eller rådjuren som brukar gå ända upp på trappen vid vår ytterdörr, här hemma på vintrarna:




Vilket mitt i naturen-inlägg det blev, haha! Ja, herrejösses. Imorgon bitti åker jag i alla fall tillbaka till Båstad. Jag ser inte fram emot det, på grund av den långa tågresan, plus att det sista jag längtar efter är att börja gå upp tidigt på morgonen igen. Jag tror att jag aldrig någonsin tidigare har varit så trött som jag är just nu. Har sovit till halv elva- tolv, varje dag och det är verkligen inte likt mig.

Jag tänkte dessutom tipsa om en film som jag såg här i veckan:

Death Proof






En riktigt skön Tarantino-rulle från 2007 innehållandes riktig girl power, biljakter och ett helt fantastiskt soundtrack. Men ha inte för höga förväntningar för storyn lämnar en del i övrigt att önska. Fast jag tycker att det fantastiska manuset, konversationen, klippningen och soundtracket väger upp det.


Ha det fint!

Jan. 6, 2012
2012-01-05 // 12:54:53
Ni känner ju redan till min grej för att ta fula, konstiga, roliga och tråkiga bilder i webkameran när jag har tråkigt. Här är 2011 genom min förfärligt dåliga webkamera:















Idag ska jag gå på promenad i det fantastiska vintervädret och sedan spana efter den fina räven som är på vår gård hela tiden och se om jag kan fånga honom på bild. (tusen andra saker också, såklart). Fint!

Jan. 5, 2012
2012-01-04 // 18:14:35
En liten sammanfattning av 2011:

Januari


Båstad var snöigt, jag bakade bullar och såg på film. Den här bilden tog jag på Emma och Fia, när Fia hade varit och hälsat på oss och vi gjorde pizza med pesto på och såg på Twin Peaks.

Februari



Hängde lite i Helsingborg och i tvättrummet på skolan (som alltid luktar skit, bokstavligt talat!).



Åkte till Uppsala där jag bodde hos min syster och gjorde praktik på ett skrädderi i två veckor. Delade madrass med Lilla grisen och Fanny.

Mars




Åkte hem till Sundsvall för lite sportlov, men tog också en sväng till käraste kusin i Åre. Vi åkte längdskidor (hatar att åka längdskidor. Enbart värt för att bli dragen av Malte+ käka våfflor i Lillåstugan), snowboard, bastade i härbret och spelade alfapet. Himla mysigt.

Kom hem till Sundsvall igen, gjorde praktik på Sundsvalls tidning i två veckor och fick frilansjobb som konsertrecensent.

April






Åkte till Köpenhamn och såg The rumour said fire (plus hade världens finaste dag med shopping och restaurang och sånt). Var hemma i Sundsvall på påsklov. Det blev sommarväder och vi tog första doppet i Båstad. Firade Valborg i Helsingborg med Thaimat i parken.

Maj




Mamma, pappa och Emma var och hälsade på i Båstad när vi hade modevisning nere vid centercourten. Jag hade egenpimpade silverglitterskor och rosa peruk.
I övrigt så var det mest sol, bad och gympa på stranden. Och poolparty! Och jag blev moster till världens sötaste lilla Valter!

Juni, Juli, Augusti













Åkte hem till Sundsvall på sommarlov. Badade och solade en massa, firade midsommar på Ön i Boden som vanligt, Lisa kom äntligen hem från Spanien och Emma kom på besök här i Sundsvall. Fick dille på 60-tal, gick på Gatufesten och skrev recensioner, åkte till Långvind med Matilda, åkte till Way out West med Emma och åkte slutligen ner till Båstad igen. Gick på Malmöfestivalen och lyssnade på CocoRosie, Kurt Vile, JJ, Iron and Wine och Those dancing days. Grävde efter vinylskivor på golvet på Allt i Helsingborg.

September




Hade världens roligaste förfest med klassen innan insparken. Gjorde piggelindrinkar och bjöd alla på piggelin på efterfesten. Jag och Emma hade födelsedagsfest med filmtema. Superbra fest och jag var utklädd till Donnie Darko i en ihopkokad skelettkostym. Också gav jag mig själv en för tidig födelsedagspresent i form av en conchepiercing.

Oktober








Jag fyllde år och det firade vi på Mai Thai. Jag fick ljus i min efterätt (friterad banan). Dessutom fick jag lite paket av Emma och Fia. Vi var också som vanligt i Louisiana på konstutställning med textilarna. Jag åkte hem till Sundsvall för höstlov och sedan två veckors praktik på ett skrädderi.

November


Var ute och drack öl och dansade med vännerna i Helsingborg och i Båstad. Hade American night med klassen och åt äcklig amerikansk mat. Tjuvstartade julen med pepparkaksbak och julmusik.

December




Var på hattfest och hade på mig någon slags rysk-päls-mösse-grej-gjord-av-en-halsduk. Ägnade sjukt mycket tid till skola och körskola men fick slutligen åka hem på hemskt efterlängtat jullov.


Så himla bra år alltså. Men gud vad jag har åkt omkring mycket. Verkligen. Jag undrar vad 2012 har att bjuda på. Nu ska jag bada badkar, hejsvejs!

Jan. 4, 2012
2012-01-04 // 16:45:21
Nytt år hörrni! (Tänker inte tjata om de där jävla nya möjligheterna). Lite såhär såg jag ut på den förträffliga nyårsaftonen som spenderades hos Lisa med god mat och fina vänner:



(Behöver verkligen köpa ett nytt läppstift. Har en längre tid gjort så att jag blandar mitt svarta och mitt röda läppstift, så får jag sån där fin blodröd färg som i alla fall jag älskar. Men det är lite kladdigt och håller inte så bra. Är det någon som har något bra tips på ett mörkrött läppstift som sitter som berget?)


Lisa och Marcelo, världens finaste par. Dör.


Charlotte var svinsnygg som vanligt.


Champis på tolvslaget. Hej och hå!



Nyårsafton var kall och fin och det blev frost på fönstrena. Nu regnar det, för kanske första gången i mitt liv i Sundsvall i Januari. Tragiskt känns det. Grått. Trist. Blött.

Hoppas det är bättre väder hos er och ha det fint!







RSS 2.0