Okt. 30, 2011
2011-10-30 // 15:30:57
Jag har haft en himlans fin och mysig helg. I fredags hade jag och Silvia "avslutning" på praktiken med kinamat och jag fick en massa sysaker av henne som en liten tack-present. Sedan på kvällen kom Moa hit och vi krängde chokladpudding och tittade på film.

Igår kom Ida hit och vi bakade fantastiskt goda macarons med hallonsmak och sedan spelade vi spel och såg på Old boy och sedan sista delen av Harry Potter.

Ikväll ska jag träffa Linnéa och Moa. Men sedan måste jag verkligen ta tag i allt som jag måste sy. Det ska bli modevisningkläder, balklänning, vinterjacka och hela köret.





I fredags sydde jag en svart, långärmad body med urringad rygg. Ni anar inte hur länge jag har velat ha en, men jag har aldrig hittat någon som fallit mig i smaken. Hjärtkjolen sydde jag för två år sedan.

Hoppas ni också har haft en fin helg! Nu ser jag fram emot en veckas härligt lov.

Okt. 27, 2011
2011-10-27 // 20:11:07
Förra veckan framkallade jag en dianarulle från i somras. Men de är luriga på framkallningsstället för sist när jag fotade i halvformat så fick jag ändå en exponering per fotokopia, men nu hade de klämt ihop 2 stycken på en kopia. Lurigt. Dock har jag beskurit vissa bilder. Och som tidigare nämnts så är ju skannern på Sundsvalls bibliotek, som jag använder, apadålig. Hur som helst:














Okt. 26, 2011
2011-10-26 // 20:50:10
Några roliga bilder från facebook:



Den här bilden gjorde jag för att ha som evenemangsbild till min och Emmas filmfest. Originalbilden är från filmen "Be kind rewind".



Den här bilden tog AlmaQlara på filmfesten. Om ni undrar varför jag ser så konstig ut så är det för att jag imiterar Donnie Darkos förvirrad-konstigt-plut-med-läpparna-min.



Jag och Emma på Apelryd. Jag tror att det här var första dagen i tvåan. Emilia har tagit bilden.



Hela (Alexandra är gömd bakom Michel), fina klassen utanför Louisiana häromveckan. Jag älskar min fantastiska klass, vi är ju bara för bra! Och saknar oss lite nu när jag är hemma på praktik.

Förövrigt så syr och ritar jag nästan dygnet runt och jag glömmer hela tiden att ta fram min kamera och då får det helt enkelt bli såna här lånebilds-inlägg.

Okt. 24, 2011
2011-10-24 // 20:34:03
Kläder jag sytt senaste veckan:
(jajemenn, jag vet, superbra bilder från en superbra kamera i en jättebra studio!!)

TRÖJA: En skön, stor och luddig tröja med raglanärmar i pingvinmodell och gosskrage på det. Fina fisken!



KLÄNNING: Den här klänningen hade jag på mig på dopet i lördags. Den är syndigt kort, urringad i ryggen och har tulpanärmar. Dessutom är den sydd i jättetjusigt brokadtyg.



KJOL: Ja, den här känner ni ju kanske igen. Klockad kjol i mockaimmitation i någon slags plommon-lila-röd-färg.



Det var allt för mig! Förhoppningsvis ska ni få lite bättre bilder någon dag. Må gott! Hej!


Okt. 23, 2011
2011-10-23 // 12:59:19
Söndag! Min favoritdag i veckan. I går åkte vi tidigt på morgonen till Uppsala för min lille systerson Valter skulle döpas. Det var trevligt att träffa familjen och Valter, som var så glad under hela dopet. Vi syskon gav Valter en jättesöt, roströd minikånken. Och förutom att Valter fick presenter så fick jag också födelsedagspresenter av mina syskon. En muminkopp, säsong ett av Pushing Daisies och lite annat smått och gott. Fint!

Nu ska jag njuta av den här höstdagen, kanske sy lite och bara ha det skönt.





Okt. 19, 2011
2011-10-19 // 20:39:00
Idag är det en sån där dag, ni vet. Jag hade det jättebra på skrädderiet, det är kul och trevligt med Silvia. Men. Sedan. Jag och mamma skulle åka till Birsta och handla och när jag börjar gå från skrädderiet till hennes jobb börjar det regna. Sedan tjaffsar jag och mamma en massa om övningskörning och allt möjligt. Och sedan när vi är i Birsta och jag provar kläder så sitter allt dåligt för magen är för stor, mina lår är för någonting och allting är så, ja ni vet.

Så på vägen hem från Birsta var jag inte mitt gladaste eller lyckligaste jag, om vi säger så, och därför tror såklart mamma att jag är sur på henne så då blir hon sur på mig. Och sedan är min syster Emma evigt irriterad och less på mig och jag känner inte att jag kan ändra på det, på något sätt. Så när jag nu till sist ville ta min tillflykt till musiken så går inte det heller för då blir hon jättesur över att jag har för hög volym (jo tjena, mina högtalare är 10 centimeter höga och dessutom sprängda).

Nu vill jag bara gå och lägga mig.
Precis såhär:



(fast såhär hade jag velat känna istället:





)

Okt. 17, 2011
2011-10-17 // 19:37:28
Hej hå hej hå! I lördagskväll kom jag hem hit till kalla Sundsvall. Jag drog då direkt till min käraste Josefine som hade 18-årsfest. Det var trevligt och kul att träffa mina vänner igen.

Idag började jag min praktik på Silvias syateljé och jag kommer nog ha två roliga veckor hos henne.

Sedan är det ju så himla härligt att vara hemma. Kallt och frost på morgnarna och det är ju så fantastiskt! Jag var tvungen att ha på mig tjocka, långa strumpor utanpå strumpbyxorna idag, men det var ju inget mig emot.



Såhär såg jag ut imorse innan jag stängde jackan, drog på mig vantarna och virade in mig i halsduken. Tröjan är 2-hand, kjolen i mockaimmitation sydde jag igår och kappan är från monki.

Okt. 13, 2011
2011-10-13 // 22:02:00
Imorgon fick vi (jag, Emma, Alexandra) ledigt från praktiken vilket betyder att idag var vår sista praktikdag på Ernst textil vilket i sin tur, i vanlig ordning, betyder att vi fick ta en massa tyg idag. Hurra! Nu längtar jag hem till symaskinen för jag ska sy klänningar, kjolar, tröjor, byxor och annat skoj. Inspirerad av sådant här:











(jag har tappat bildkällor. förlåt!)

Så imorgon är det dags för mig att packa ihop, för på lördag åker jag ju som sagt hem till Sundsvall.
Och hörrni, här har ni ett litet knippe mysiga (men vemodiga) låtar: sömnbrist/ vemod.
Ha det fint!

Okt. 10, 2011
2011-10-10 // 19:28:44
måndagskänslan:
trötthet.
lyssnar på Sufjan Stevens och 1900.



nu ska jag äta kanelbullar, mysa ner mig i soffan och se halv åtta hos mig och sedan filmen Buffalo '66:



img src

Okt. 8, 2011
2011-10-08 // 16:20:05
Idag lyssnar jag på en evighetslång lista med gammal musik. Det är bäst så, så slipper man byta och leta och så. Också klottrar jag lite, eller ja, ganska mycket för min tuschpenna tog slut (tuschteckning av den här magiska bilden på Fia som Simon tagit). Dessutom bakar jag surdegsbröd. Skön lördag!


Okt. 7, 2011
2011-10-07 // 13:57:24
Fredagar är väl för härliga! Idag har jag varit ledig och sedan ska jag ha praktik i tre veckor framöver, först en vecka här i Båstad och sedan åker jag hem till Sundsvall. Det ska bli skönt för jag har inte varit hemma sedan i början av augusti.

De senaste veckorna har vi haft jättelite att göra i skolan så jag och Emma har hunnit se en massa film om kvällarna. Häromdagen såg vi "Blue Velvet" från -86. Alla som gillar Twin Peaks och David Lynch borde se den.



Hej, från en fredagsglad Karin med Christians pratbubbla som blev kvar efter filmfesten.



Och just ja, en sak till bara! För alla som liksom jag blivit jättetrötta på all ny musik och Lady Gaga som pumpas ut ur radion så har jag här ett tips på ett album som får livet att kännas mycket flottare.

Ha det fint!

Okt. 6, 2011
2011-10-06 // 16:28:42
Har på mig stora örhängen och glitternagellack (som jag just skavde av från tre naglar. mindre snyggt.), matar surdegen och testar coola poser i webbkameran. Nu- iväg till Vanessa för skräckfilmsmys med min klass.



Okt. 5, 2011
2011-10-05 // 17:18:57
Idag har vi textilare varit på konstutställning i Louisiana och shoppat i Helsingör. Fina fisken, må jag säga!



Man får inte fota inne på Louisiana men utomhus såg det ut lite såhär.



Okt. 3, 2011
2011-10-03 // 17:05:13
Nu är jag arton år! Jag har faktiskt fått lite paket: en Beach Boys-skiva av Emma, en finfin burk med te av Fia, och en form och burk så jag kan baka surdegsbröd av Emmas mamma.

I fredags gav jag mig själv en födelsedagspresent i form av en conch piercing (sista bilden). Sedan fick jag också lite presenter när jag och Emma hade födelsedagsfest: en library of fragnance parfym (between the sheets, luktar nom nom nom), två hjärtformade tesilar, receptböcker, filmen Blue velvet och lite annat smått och gott).









RSS 2.0