en helg med päronen.
2014-07-21 // 19:00:00
I torsdags kom mina föräldrar hit för att hänga med mig.
 
Vi började med att strosa in till stan för att se oss omkring, eftersom mamma knappt varit i Göteborg. Vi tog även en tur med Paddan, obligatorisk turistgrej liksom.
 
Mina föräldrar tycker om att semestra på precis samma vis som jag, vilket betyder dricka och äta gott, och titta på människor. Mer än så behövs liksom inte. Så efter en förfriskande öl på 7:ans ölhall gick vi vidare till Linnéstaden för att äta middag på Kino. Ravioli med butternutsquash och en veteöl på det: NOM!
 
Kolla hur jag bara njuuuuut (don't mind the underifrån-vinkel)! I fredags tog pappa mig i sin nya sportbil (60-årskris much) och körde till Ica Maxi för att fylla mitt ack så tomma kylskåp. LYX. Hade aldrig åkt bil med cab innan och jag kan erkänna att det faktiskt var ~amaze~.
 
Sedan åkte vi och mötte mamma, och tillsammans gick vi ner till Trädgårdsföreningen och deras fina palmhus.
 
Chevrémacka från drömmarna på Brogyllen.
 
Lite öl på det. Mamma och pappa softade i sina otroligt snabba glajjor.
 
"Ta en bild på mig".
 
Eftersom pappas öl var så för-e-jävla god var vi alla tvugna att ta en till runda av just den; Dugges Saison. REKOMMENDERAR!
 
Innan vi skulle gå till Dubbel Dubbel för att äta makalöst goda dumplings, ville jag och pappa visa mamma Slottsskogen en snabbis. Min mamma älskar nog naturen mer än någon annan människa på denna jord.
 
I lördags gick vi upp tidigt (enligt mina mått) för att åka båten Walona till ön Vinga. När man kom fram steg man rakt in i Grumme tvättsåpa-reklamen.
 
Vinga var världens mysigaste lilla ö. I ett av de små röda husen växte Evert Taube upp.
 
Där fanns en fyr som vi gick upp i. Mamma var happy puppy.
 
BAD! Det var så varmt att till och med min badkruka till mamma njöt.
 
Efter att ha tagit båten tillbaka till fastlandet så ville vi alla fräscha till oss lite innan vi skulle ut och äta. Jag skabbar ner mig så otroligt på sommaren. Kan liksom glömma att duscha på flera dagar, mitt hår är ett enda stort svinto, jag följs ständigt av en svett-och-solkräm-odör och smink finns inte ens på världskartan. Då är det ju bara helt underbart att göra sig lite fin för en gångs skull. *let me take a selfie*
 
BREWDOG BAR. Har längtat efter att besöka det stället. Började med att beställa en Jack Hammer eftersom det suger så jävla hårtttt att man inte kan köpa dem styckvis på bolaget.
 
Öl-elitism heheh.
 
Åt lammracks och drack en Old World IPA. Till efterrätt: äppelkompott och en Lost Dog porter. Så. Himla. Gott.
 
Jag och min mami.
 
Sedan höll jag på att dö av mättnad, men mamma tyckte att det var för tidigt för att avsluta kvällen. Fine tyckte jag, också tog vi ännu en öl på 7:ans ölhall. På vägen hem gjorde vi ett pit stop på Lasse på Heden för pappa hade ett craving efter bratwurst? "Okej".
 
Igår susade de hem i *sportbilen* efter att ha väckt mig och sagt adjöken adjö. Fin helg minst sagt med mina gosiga päron! Och nu kan jag njuta av ett fullt kylskåp och en mage mätt förmodligen ända till nästa sekel.

tracks.
2014-07-15 // 02:26:00
Okej förlåt för overload av superlativ i det här inlägget, men jag blir helt enkelt sådan när jag sett en film som jag älskar, för det händer inte allt för ofta. Jag har längtat jättemycket efter att se filmen Tracks med Mia Wasikowska i huvudrollen, eftersom jag tycker att hon är helt fantastisk.
 
 
Filmen är baserad på en sann historia och handlar om Robyn som ger sig ut på en 3000 kilometer lång vandring genom den australiensiska öknen, i sällskap av sina fyra kameler och hunden Diggity. Adam Driver (som jag också älskar) spelar en fotograf för National Geographic och han möter upp Robyn under hennes äventyr, för att dokumentera resan.
 
Några av er kanske minns att jag var som besatt av trailern till Cloud Atlas, och skojigt nog så är låten i trailern till Tracks densamma som i trailern till Cloud Atlas. Nämligen M83 – Outro, som jag ä l s k a r.
 
Tracks är verkligen en speciell film, och jag tror inte att den faller vem som helst i smaken. Tvärtom tror jag att den kan anses rätt knepig eller tråkig. Men jag tycker hur som helst att den var helt jävla underbar. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad jag älskar med den, för det absolut enda som händer i 107 minuter är att Robyn går och går och går. Jag tycker det är förundrande att en film där det i princip inte händer någonting kan vara så oerhört fängslande.
 
För mig var Tracks en så himla vacker film och jag tycker att Robyn är en fascinerande karaktär. Om man likt mig gillar lågmälda filmer, så tycker jag att man bör ge den en chans.
 
Så! Dags att sova. Godnatt fölk.
 

Välkommen in i mitt lilla rum
2014-07-12 // 16:29:00
Jag har nog aldrig riktigt visat er hur mitt lilla rum ser ut. Så det är väl kanske på tiden.
 
Till höger om den fabulösa Lachapelle-postern bor jag.
 
Ungefär så här ser det ut. Fast staffliet står bara där tillfälligt eftersom jag håller på att måla en tavla atm.
 
Drinkvagnen köpte jag av Tuva eftersom hon hade hittat en ny på second hand i Vänersborg. På den trängs mina skivor, vinylspelaren som kostar inga pengar på Clas Ohlson och som jag sprayade vit, och lite annan småskit. Kudden med små taxar köpte jag på en marknad i Berlin. Älskar den. Hatar allt jävla sladdtrassel.
 
Det bästa med mitt rum är att jag har så himla stor fönsterbräda så alla mina plantor får plats. Mintpelargon, Monstera och Passionsfrukt har vi här.
 
På andra sidan rummet har vi mitt skrivbord som jag väldigt sällan sitter vid.
 
Älskar den här knäppa postern som jag köpte när Dômens konstskola, där min kompis AlmaQlara gick, hade utställning. Den här har Maria Himlersson-Landgren gjort.
 
Braiga parfymer, gammalt blyertskladd och en bild på mig och mamma från Indien.
 
Ja, det är ungefär det som får plats i mitt rum. Trivs ypperligt bra här.
PoK.
 

bara lite fint och så där.
2014-07-12 // 02:18:48
Är ju liksom på stranden cirkus hela dagarna så har inte så mycket att säga. Varsågod för inspiration istället.
 
 
 
 

Insta-sommar
2014-07-08 // 02:48:00
Här kommer en smula sommar serverad från min Instagram. Jag blir bara sämre och sämre på att släpa med min kamera, så då kommer det ju in handy att ett litet färgat filter kan få även den sämsta mobilkamerans bilder att se relativt representabla ut.
 
Vi börjar i Sundsvall! Här är alltså mammas 30 år gamla Benjaminfikus som 4 realz börjar bli väl stor.
 
Topp ett bästa saken med att vara hemma i Sundsvall var ju givetvis att bli bjuden på massa god mat och öl. Och träffa syskonen såklart.
 
Jag var med min syster Emma i Sidsjön för sol och bad.
 
Sedan susade jag ner till Helsingborg. Här har vi Smilla och Smilla.
 
En viss person har börjat deala med seriösa sömnproblem, och då var Emma en true frenn och underhöll mig med ett Oasis-mini-trumset. Naw.
 
Tillbaka i Göteborg var jag med mina små pojkar. Lekte pirater till exempel.
 
Och hade pannkakskalas : ).
 
Världens bästa Lelle spelade skivor på Yaki och jag dansade tills jag nästan inte visste var jag skulle ta vägen.
 
Jag och Tuva carpade solen och tog ett bad i Härlanda tjärn.
 
Jag, Emil och Erika gjorde pizza, drack öl och spelade Mariocart en kväll. Moas kommentar på den här bilden "hahah din kompis e såå lik david hellenius??". Dog. 
 
Jag och Matilda var och åt den godaste sushin jag vet. Spicy dragon på Sushi Yama – MUNORGASM. Matilda ville gärna poängtera att hon ser ut som en hamster pga att hon har munnen full med mat och inte för att hon är tjock :').
 
Jag ÄLSKAR att äntligen ha tid och lust att måla. Så när jag inte kan sova så lajvar jag konstnärsklyscha.
 
Matilda utövar alternativt konstsim under ännu ett dopp i Härlanda tjärn.
 
I fredags hade vi V.I.P.-biljetter till Nöjesguidens fest på The Docks. Woop woop jättesponstrat av Estrella. Älskar gratis öl.
 
I lördags skulle jag och Erika gå ut, så först satt vi ute på min och Timmys altan och drack öl och myste, men sedan så orkade vi aldrig gå ut. Så här tjusig var Erika hur som helst.
 
Här kommer ett stycke bilder som jag blivit taggad i, när vi ändå är igång:
 
Emma tog en vacker bild på oss på midsommar. Också klippte hon mitt hår litegrann.
 
Emil förevigade mig och Erika under två av våra Mariocart-kvällar. Those blå ringar runt ögonen alltså.... herreminje.
 
Slutligen så är det så här mysigt när jag och Erika slår upp camp i trädgården, för att titta på Keeping up with the Kardashians. Och nej, jag har inte amputerat benen.
 
Ja, här snackar vi sannerligen sommarlov. Älskart. Hoppas ni har det fint. PoK.
 
p.s. heter karinvnilsson på instagram :  ) d.s.RSS 2.0