sushi, san miniato och drömväder
2013-11-25 // 20:12:37
Förlåt för att jag inte skrivit på länge men mitt internet tog slut för två veckor sedan och jag får inte nytt förrän i december. Men just nu sitter jag i Julias nya lägenhet och passar på att använda hennes internet.
 
Orkar inte göra någon ordentlig recap, men låt oss säga att jag fortsätter leva den italienska klyschan med pasta, rödvin, dans och promenader på de trånga gatorna.
 
Igår gick vi och åt sushi "all you can eat" på det trevliga stället Pingusto. Åt ju såklart tills jag dog. ~detta inlägg sponsras av heineken~
 
Idag gick vi på en promenad i det härliga höstvädret (vinter enligt vissa).
 
Först gick vi till piazzale michelangelo. Fint som vanligt!!
 
Sedan gick vi vidare upp till kyrkan San Miniato.
 
Fina Julie!
 
Haj!
 
Sådant drömljus!
 
Vackra Ponte vecchio
 
Sedan tog vi en svängom i fotoautomaten för att sedan gå hem och värma oss med en kopp varm choklad. Nu väntar läxor.
 
Ha det fint!

Fiesole
2013-11-13 // 00:08:00
Idag efter lunch så tog jag, Nat och Nathalie bussen till Fiesole, som är en liten by uppe bland bergen ungefär 15 minuter från Florens. Från Fiesole har du en fantastisk utsikt över Florens. Alltså förlåt för detta överflöd av utsiktsbilder men jag kan ju inte hjälpa att det är så vackert här.
 
Förövrigt så blev det helt plötsligt kallt här i måndags. Det droppade från 20 ner till 12 och italienarna påstår att vintern har kommit, hahahahah. Jag tycker i alla fall att det är skönt att äntligen få ta på mössa och halsduk.
 
 
Trevlig tisdagsutflykt minsann!
 
 

GLÖMDE JU
2013-11-11 // 23:44:00
Glömde ju visa den här lilla lilla filmen som jag gjorde med klipp efter våra två dagar i Rom. Hej och hå!
 

 


söndag
2013-11-10 // 22:01:00
Här har vädret varit himla tråkigt i helgen så jag har mest varit inne och sett på film och druckit te. Fast det är ju inte helt fel det heller.
 
söndagens outfitta
 
Dagens höjdpunkt var ju lätt lunchen på La prosciutteria. noOomMnom.
 
Andra saker som hänt i helgen var till exempel att min rumskamrat blev rånad inne på tvätteriet av två män. En pratade till henne på italienska och hon försökte förklara att hon inte förstod vad han sa och under tiden tog den andra mannen hennes plånbok ur hennes väska. Vi har till och med sett det på film eftersom tvätteriet har kameraövervakning. Såna jävla svin. Orkar inte att man inte ens ska kunna göra sin tvätt mitt på dagen utan att känna sig otrygg. En annan rumskamrat till mig blev också rånad, första kvällen hon var här. Då var det en man på moped som ryckte hennes väska när hon stod och letade efter sina nycklar. BAJSJÄVEL.
 
En trevligare sak var att jag idag bokade flyg till München. I början av december åker jag dit en helg för att hänga med min au pair-familj och Thomas och bara andas München-luft osv. Det blir fint.
 
Nu tänker jag ta mig en kopp glögg (köpte fyra flaskor på ikea lol) och se det allra sista avsnittet av Breaking bad. Ha det fint!

BÄSTA NYHETEN
2013-11-08 // 14:10:32
Mina vänner!!! Jag har något så himla roligt att berätta. Många av er känner nog till att jag satt hemma och pillade med arbetsprover i hela september till utbildningen Reklam och marknadsföring, copywriter, på Yrkeshögskolan Göteborg. Och häromveckan gjorde jag en intervju via Skype med dem och igår fick jag den glada nyheten att jag kom in. Kan inte beskriva hur bra det känns. Så här glad typ:
 
 
 
 
 

siena och annat sköj
2013-11-04 // 14:45:00
Hey ho yo! Här är det full rulle må jag säga. I torsdags gick jag för första gången i mitt liv på en opera med några tjejer i min klass. Det kändes uppfriskande att testa något nytt och dessutom fick jag härlig julstämning för att det var i en mysig kyrka.
 
Efter operan gick vi hem och svirade om för att sedan gå ut och dansa hela natten. Det där med halloween-utklädnad tog vi inte så seriöst i år, men vi hade åtminstone svinfula djävulsmasker som vi köpt för 99 cent.
 
I lördags gick jag för första gången ut för en ordentlig italiensk middag här i Florens. Nämligen till Julias favoritrestaurang Acqua al 2. Så jädrans gott alltså! Vi delade på massa smårätter, drack vin och tjattrande till efter tolvslaget.
 
Igår hade jag och Nat bestämt oss för att göra en liten utflykt till Siena. Så vi tog bussen dit på morgonen och när vi kom fram började vi med att beskåda den här enormt kitschiga och helt absurt överdådiga katedralen.
Min utflyktskompanjon.
Eftersom man inte fick gå in i katedralen förrän klockan ett så bestämde vi oss för att först gå och käka en panino i solen på den enorma piazzan som finns mitt i Siena. Om ni vill ha tips på hur man äter en panino graciöst så vet ni ju vem ni ska fråga nu.
 
Sedan gick vi in i katedralen. Alltså, jag har fått sånt överflöd av sånt här på senaste så jag blir inte ens imponerad längre.
 
Desto bättre var det att gå upp i Museo metropolita, eller vad det hette, där man fick den här fantastiska utsikten. Mhm. 
 
Dags för gelato. Jag tog melon och persika och ni förstår ju själva hur gott det var.
 
Sedan strosade vi omkring ett tag och avslutade sedan vår utflykt med te och kaffe på samma piazza som där vi åt våra panini. 
 
Bra tider här i Italien!RSS 2.0