Dec. 29, 2011
2011-12-29 // 12:29:37
Hoppas ni alla har haft en fin jul! Jag har haft det himla bra med min familj, massa spel, lek med Valter och vintriga promenader. Nu kommer jag i stort sett ägna resten av lovet till att sy!

Tänkte att jag skulle visa er mina helt fantastiska jeans som jag suktat länge efter och som jag fick av mamma när vi var på stan häromdagen. Nästan som en julklapp.



Det var sådär lätt att få dem att se spännande ut på bild. Svarta, utsvängda (och tyvärr någon centimeter för korta trots den längsta storleken).


Jag fick också en bon iver och en Beirut-skiva i julklapp. Hurra! Fast Beirut-skivan har inte kommit fram ännu så på den andra bilden säger jag bara hej!

En annan sak jag tänkte på var att jag skulle tipsa er om två bra filmer som jag sett i dagarna.

Restless. Jag hade ganska låga förväntningar på den här filmen men som tur var överträffade den dem. Lagom lång film med fin, ganska enkel handling.


Jag gillade verkligen huvudkaraktärerna Annabel och Enoch.





Memento.
Har velat se den här filmen i flera år men det har liksom aldrig blivit av, förrän nu. Åh, så bra den var. Christopher Nolan är ju ett geni! Ingen film där man kan ligga på latsidan direkt, ifall man vill hänga med och förstå. Men jag älskar ju såna filmer. Så himla bra!





Hej så länge!

Dec. 26, 2011
2011-12-26 // 23:54:58
Hit vänder jag mig när jag känner mig inspirationslös, beige och tråkig:



Hannah and Landon. Så himla bäst bara!


Kader

Lilla Vitsippa.
Min favorit av alla tumblr!



Our Youth. Fin blandning av allt möjligt!

Dec. 24, 2011
2011-12-24 // 14:45:48
Jag är hemma, familjen är samlad och ute är det vitt, vackert och kallt! Underbart!





Klapparna är inslagna och nästan alla rim är skivna!


Valter är världens sötaste i sin pepparkaksgubbe-dräkt!





Ha en riktigt fin jul allesammans! Ät alldeles för mycket mat och knäck, spela spel med era nära och kära och ta hand om varann!

Apelrydskärlek
2011-12-17 // 22:45:28
Jag kan bara inte förstå att om mindre än en vecka så har jag gått ut den näst sista terminen på Apelryd. Det känns så himla sorgligt, även fast jag ser fram emot studenten. Men det här är verkligen den bästa tiden i mitt liv. Alla ni som inte börjat gymnasiet än borde verkligen fundera på att ta en titt här nere. Det är den bästa skolan som finns, utan tvekan!
































Dec. 16, 2011
2011-12-16 // 15:42:53
Åh, efterlängtade fredag! Det har varit en så tung vecka och ack så skönt det ska bli med helg.

Idag var det julbord på skolan, enligt tradition. Med sittning, julmust, massor med mat och fin, mysig stämning. Därför åkte vita skjortan och fintröjan på!

Nu har jag just varit och handlat och eftersom jag endast kommer ha tid att plugga i helgen (precis som förra helgen) så tyckte jag att jag fick unna mig en påse av de bästa chipsen (Estrella, extra krispiga med pepparsmak) och en stor julmust. Och några pepparkakskolor såklart!




Hej giraffhals!


Nä, nu måste jag sätta fart! Ha det fint!

Dec. 14, 2011
2011-12-14 // 19:15:03
Jag kände att jag ju bara var tvungen att sno den här filmlistan från Niotillfem, för jag älskar ju film:

Bästa film:
Jag har ingen bästa film utan snarare fem, sex sju stycken. Några av dem är: Donnie Darko, Eternal sunshine of the spotless mind, Amelie från Montmartre och Den första dagen på resten av ditt liv.
Bästa tv-serie: Pushing Daisies, Skins, An idiot abroad, Sex and the city. Sedan, om jag börjar följa någon serie så blir jag verkligen fast och tycker att allt är kalas!
Regissör: Wes Anderson, Quentin Tarantino.
Favoritskådespelare: Jag har ingen direkt favorit men jag gillar Colin Firth, Kevin Spacey och Owen Wilson. Sedan så är jag kär i Ryan Gosling, som alla andra. Och Brad Pitt är väl lite av ett guilty pleasure för mig (han är ju så klockren i Snatch och Inglorious Basterds).
TV-serier jag följer: Julkalendern. En kvart tv har man ju liksom alltid tid för. Också ser jag Så mycket bättre.
Komediserie: An idiot abroad är verkligen helt fantastiskt. Söndagar, halv tio på Svt 1 (eller på svtplay). Just nu är det säsong två som går så ni måste se säsong ett också, för det är helt fantastiskt kul!



Mest romantiska filmscen: Jag älskar slutscenen i Amelie från Montmartre och typ alla scener i Eternal sunshine of the spotless mind.



Skräckfilm:
Ibland blir jag sugen på att titta på skräckfilm, men oftast är ju skräckfilmer så brutalt dåliga. Men en som jag verkligen gillar är "Barnhemmet" för den är läskig, men har ändå en vettig handling.
Min favoritfilm när jag var liten: Jag minns inte riktigt.
Hetaste skådis: Louis Garrel och Ryan Gosling är de som poppar upp i huvudet nu, så här på rak arm.
Hetaste svenska skådis: Ingen aning. Ser så lite svensk film.
Bästa svenska film: Jag såg Svinalängorna för ett tag sedan, den gillade jag. Också gillar jag Ruben Östlunds De ofrivilliga. Den porträtterar "svenskhet" så bra tycker jag.
Bästa Disney-film: Jag har inte sett disney sedan jag var liten. Då gillade jag alla, men särskilt Lejonkungen.
Bästa filmscen: Finns ju så många. Jag älskar när Donnie och Gretchen går ner för trappen på Halloweenfesten och Love will tear us apart spelas i bakgrunden.
Bästa TV-serien i år: Säsong två av An idiot abroad och Så mycket bättre.
Film crush: Ryan Gosling i The notebook, och när han spelar Dean i Blue Valentine.





TV serie crush:
Men alltså, Ned "the piemaker" är ju så söt. Men ingen crush där, direkt
Om jag skrev en film: Åh, det är ju vad jag skulle vilja göra varje dag. Om märkliga sammanträffanden, kärlek, udda intressen och unika personligheter. Och framför allt med lyckliga slut.
Favoritgenre: Varma draman med humor. När en film är slut vill jag fortfarande må bra. Jag och Emma konstaterade att det har blivit en jobbig trend med dåliga slut (alltså, olyckliga). Då får det hellre vara lite kliché!
Film du ser framemot: Jag vill se Miranda Julys nya The future!
Bästa kärlekspar: I film? Åh, jag älskar Nemo och Anna i Mr. Nobody. Men alltså, Jack och Ennis i Brokeback mountain är ju ett fantastiskt par. Donnie och Gretchen. Mr och Mrs Fox. Juno och Bleeker.



Bästa film i år:
Ärligt talat så tycker jag mest att det har varit överdrivet hypade filmer som visat sig vara inte SÅ himla bra. Exempel: Submarine, Drive, Black swan. Jag säger inte att de är dåliga, men hos mig är de inga femmor. Jag har nog inte sett årets bästa film än.
Vem skulle spela dig: Kanske Hannah Murray som spelar Cassie i Skins. Fast hon skulle få ha blå linser.


Vem skulle va din motspelare:
Någon som var en blanding av Michael Cera, Ryan Gosling, Louis Garrel och Heath Ledger.
Film-soundtrack: Amelie från Montmartre, This is England, Where the wild things are. Och typ hur många andra som helst. Jag älskar film-soundtracks!
Tv-serie-soundtrack: Ehh. Svårt. Här kan jag ju inte svara An idiot abroad eller Halv åtta hos mig, ju. Kanske Grey´s anatomy? Har inte sett det på några år, men det brukade väl vara rätt bra musik?

Dec. 9, 2011
2011-12-09 // 13:49:58
Alltså, det är så himla mycket just nu med uppsatsskrivade, matteprov, körskola, Hamletprojekt och gud vet vad. Och tyvärr blir det ju så då, att bloggen kommer i andra hand. Snart ska jag ta cykeln till stationen och sedan ta tåget till Ängelholm för teorilektion på körskolan. Tänkte försöka hinna passa på att köpa några julklappar också.

I alla fall så är det ju lucia imorgon och därför så tänkte jag visa det här trevliga klippet där Greta och Maria bjuder på julstämning. Så söta. Jag saknar dem.




Dec. 6, 2011
2011-12-06 // 18:33:31
Jag och Emma har velat testa grön ärtsoppa ett tag, för alla gör det i "Halv åtta hos mig" och det verkar ju så himla smarrigt. Sagt och gjort; idag har vi festat loss på grön ärtsoppa och dessutom Saffranspannkaka till efterrätt, av gröten som blev över förra veckan. Mums!






Mums med saffranspannkaka (varför skrev jag ostkaka här innan?) alltså. Mycket godare än vad det ser att vara på den här bilden, hihi!

Dec. 5, 2011
2011-12-05 // 22:04:39
Igår var det ju som sagt hattfest (för Emilia som fyllde 18) och det var ju såklart himla festligt och kul. Emma och Ellen tog lite bilder som jag har snott.


Hahaha, jag och mina tjejer. Emilia- födelsedagsbarnet, och Betty.


Den mycket populära och fiffiga jordglobshatten hade AlmaQlaras kompis Ellekari...


... fast Emma lånade den ett tag.


Jag och AlmaQlara, som hade sin fina sjömanshatt. (själv var jag tvungen att ta av min "hatt", för det blev så väldans varmt).


Så här kan det gå när man knackar på.


Christian och Alexandra.


Trångt och dansigt, precis som vanligt!

Fin söndag, må jag säga!

Dec. 4, 2011
2011-12-04 // 20:19:22
Ikväll vankas det hattfest! Dock hade jag ingen hatt, men som mamma brukar säga "man får aldrig bli rådlös". Så jag tog helt enkelt min pälshalsduk och snurrade ihop den till något roligt, turbanliknande. Jag känner mig lite rysk!




Emma har gjort en sån där vikhatt som man brukade göra när man var liten.

Dec. 3, 2011
2011-12-03 // 14:54:48
Det är hemskt väder här i Skåne. Regn, blåst och kallt. Jag vill ju ha snö!
Idag har jag och Emma varit på julmarknad på Fredriksdal, i regnet. Inte alls samma känsla som när vi var där förra året och det var vitt, glittrigt och snöade.
Liten konstinsallation i ett träd!




Världens gulligaste get som smet ur sin box. Jag älskar getter!!

make an avatarmake an avatar


Dec. 2, 2011
2011-12-02 // 19:56:15
Jippie! Idag är en bra dag för jag kan både ta av mig mössan och ta på mig glasögonen. Jag har nämligen varit och bytt från läkestav till en ordentlig plopp till min piercing. Så nu slipper jag den långa staven som mina glasögon skavde emot. Dessutom har jag varit hos frisören och jag kan nu äntligen efter fyra veckor ta av mig mössan. Jag känner mig som en ny människa!
Dessutom så har jag fyndat en splitterny Fred Perry-piké på tradera och jag gillar den jättemycket.

Dec. 1, 2011
2011-12-01 // 18:20:10
Igår var vi och kalasade och dansade en massa på Madison för det var studentpremiär där! Kul! Trötta och sega orkade vi därför inte gå upp imorse för att titta på julkalendern. Men det tar vi igen nu ikväll. Dessutom så har jag och Emma firat att det är första december och jättesnart jul, med risgrynsgröt och julmust. Hej på er!










RSS 2.0