JULPEPPEN.
2012-11-29 // 14:34:00
En lista på saker som är bra med julen (och december):
 
Hyacinter  Saffran Att det luktar så gott Pepparkakor Långpromenader i bitande kyla och krispig, glittrig snö Slå in paket Få vara med sin familj Spela Alfapet Äta knäck tills man tror att tänderna ska ramla ut Julmust Nejlikor i apelsiner Åka hästsläde Julkalendern på SVT Julmusik Att man är ledig Glöggparty Luciatåg Lussebullar Tända julgranen på morgonen och göra en eld i vedspisen Julmarknader Att städer lyser upp och glömmer bort vintermörkret Julbord Karl-Bertil Jonssons julafton Alla julfilmer Mistlar Pumlor ♥ Fina skyltfönster  Polkagrisar 
 


 

meow
2012-11-21 // 21:17:08
Idag fick jag ett efterlängtat paket på posten.
 
 
 
Behöver jag ens säga något mer?

om jag hade haft ett skägg.
2012-11-18 // 18:43:00
Jag började tänka rätt mycket på det här med att människor i filmer alltid låter håret, och då oftast skägget, växa helt okontrollerat i vissa faser av livet. Oftast kanske för att de är lite vilsna eller deprimerade. Och det växer och växer men sedan når de här människorna ett slags klimax när de inser "herre, det här är ju mitt liv som jag bara låter passera". Då rakar de av allt det där ovårdade håret och försöker antingen: 1. Ta självmord 2. Ta tag i sitt liv.
 
Om jag hade haft ett skägg så är det nog nu jag hade låtit det växa. Inte för att jag är deprimerad (lovar) men för att jag är så himla vilsen. Jag är inne i den där jobbigt klyschiga fasen hitta mig själv. Men det är inte särskilt lätt att hitta sig själv. Det är ju inte som att man kan lyfta på stubbar och stenar, lysa med en liten ficklampa och bara "men se, där är jag ju".
 
Ett litet exempel på min vilsenhet: Idag har jag googlat:
yrkestest
existentialism
meningen med livet
+ kanske cirka 100 olika googlingar om utbildningar.
 
Det här kan ju tyckas vara en bagatell. Ett helt oväsentligt problem för världen och något som det förr kanske inte ens reflekterades över för då var det världens mest självklara sak att poängen är att utbilda sig för att få ett bra betalt jobb så man kan försörja sin blivande familj. Men nu råkar jag ju tillhöra generation hitta-sig-själv och därför är jag helt säker på att andra där ute tänker som jag. Och som jag tänker. Jag bara grubblar, funderar och försvinner helt i tankar kring vad jag ska bli, vart jag ska hamna, var jag vill vara och så vidare och så vidare. Samtidigt så tänker jag att jag inte får tänka för mycket på saken för då glömmer jag ju bort att leva nu, precis som de där filmkaraktärerna.
 
Det bästa är kanske helt enkelt att låta mitt fiktiva skägg växa vidare och hoppas på att jag också når ett klimax. En dag när poletten ramlar ner och jag bara vet, och då kan jag raka av mitt skägg.
 

der kleine Bengal-Tiger
2012-11-17 // 15:02:00
 
luca
 
Lite musik bara: här.

□□□□
2012-11-17 // 12:44:00
Vilken dag är det idag?
Lördag!

Om du var en emoji vilken skulle du vara då?
Emojis på min telefon ser bara ut så här  så jag antar att jag är square :/

 

Vad ska du göra ikväll?
Inga planer än så länge. Maya ska ha födelsedagskalas ikväll så en lär ju hänga här i krokarna pga tårta osv.

 

Säg två bra uttryck:
Inget att hänga i julgranen. Att vara helt bakom flötet alternativt tappad bakom skottkärran.

 

Vad blir du glad av få höra att du är?
Rolig, snäll.

 

Visa en bild du inte minns har tagits:

 

Av uppenbara skäl.

 

Vem saknar du?
Alldeles för många. Edith och Coco till exempel.

 
En bild på något som är asbra att ha:
En så himla bra vän!
 
En outfit som är ovanlig för dig att ha på dig:
 
Donnie Darko-skelett-outfit inklusive Donnie Darko-plutläppar. 
 

Vad är du bra på?
Jag vet verkligen inte. Hoppas att en dag bara hitta någon helt oanad talang. Jag är rätt bra på att baka. Och jag är jättebra på att hitta!

 

Vad vill du ha?
En jävla man som vill följa med mig på alla mina äventyr. Och ett par Urbanears "plattan"- hörlurar av den anledningen att jag har fått sår + jätteont i mina öron för att jag alltid har i mina hörsnäckor. Det enda problemet är att jag är så fruktansvärt ful i såna där stora grejor.
 

Vad tycker du är roligt?
Att skratta, dansa, umgås, resa.

 

Vegetable vendor

Vad är du dålig på?
Har säkert sagt det här förut men jag är måttlöst dålig på namn. Verkligen. Jag är också rätt dålig på att komma ihåg saker som folk berättat :/.

 

Vad tänker du baka i veckan?
Jag har inga konkreta planer på att baka men kanske blir det lite chokladbollar eller kladdkaka med ungarna.

 

Hur ser du ut när du är nyvaken?
Fruktansvärd. Helt svullen, genomtrött, blek och dan. Jag är i någon märklig fas i livet när jag kan sova 11 timmar och fortfarande vara trött när jag vaknar (eller snarare blir väckt av väckarklockan för jag vaknar aldrig av mig själv).
Och här har jag ändå varit uppe ett tag för jag har klätt på mig/ kokat te.
 

Vem är du kär i just nu?
Ingen. Alltså skulle så himla gärna vilja bli kär nån gång på riktigt men var finns han liksom?

 

Vad var det första du snodde?
Jag har på fullaste allvar aldrig snott något! Inte som jag kommer ihåg i alla fall.

 

En bild då du dricker alkohol:
 

Vad har du tänkt göra länge men ej gjort?
Skaffa en ny piercing.

 

Vad bävar du inför?
Små och stora saker.

 

Vad händer i helgen?
Imorgon ska jag på "Hauskonzerte" med Thomas. Det är några killar som spelar piano och allt är helt litet och hemligt och jag fick bara en adress på mailen.

 

Är listan slut nu?
Ja det verkar ju så. Snodde den från niotillfem som vanligt.
 
Herrå!

beach house och instagram.
2012-11-15 // 11:20:00
Haha det är ju typiskt alltså! Jag har tagit med mig kameran på varje konsertgrej här i München hittills, och varje gång har de tagit den ifrån mig. Och igår när jag för första gången inte hade den med mig så kollade de ju givetvis inte ens min väska. Så bara *trumvirvel* det här är det bästa jag kan bjuda på från gårdagens mycket trevliga konsert med Beach House:
Snyggt band förövrigt, även om det är svårt att förtälja med mina bilder.
 
 Satt och väntade på spårvagnen i vanlig ordning. Linje 19 är alltid sen. Alltid. Och en dinosaurie som dricker öl i Augsburg.
 
 Fick så sjukt bra/ sköna/ snabba skor av Lucia. Älskarom. Också öronmössan sen då, som ni redan känner till vid det här laget. Älskar den också.
 
En fredag när jag bara kände sån tacksamhet till livet för att det var just fredag. Och en blyertsteckning på morfar som jag gjorde i min moleskine.
 
 
Adjö!
 
 

3 tips.
2012-11-12 // 22:42:00
Crystal Castles nya album (III) är riktigt bra. Lyssna!!
 
 
Sedan älskar jag en låt från Phantograms nya ep Nightlife. Asså jag hade sjukt tråkigt i lördags och kände för att göra något kreativt så jag satte ihop en massa random videoklipp från i somras och hopptjolahej så har vi här en liten film till låten i fråga (don't move).
 
Tips 3 är att bästa Josse har lagt upp fler låtar på tuben som hennes band har gjort. Så duktiga!!
 
 
Ha det fint!!

det finns en stad ovan molnen.
2012-11-10 // 18:38:00
tänker en himla massa och vilar ögat på fina saker.
 

en gång ägde vi hela jorden
2012-11-10 // 01:20:00
 
 
I onsdags trängde jag och ellie in oss i en fotoautomat och ovan har ni resultatet. Tyvärr kunde man inte ta bilder med olika poser :/. Sedan var vi ute och dansade och för första gången i mitt liv (tror jag?) blev jag (vi) fångade av en mingelfotograf. Alltså tänker mest "jaja".
 
En kille frågade förövrigt om jag var en huligan pga min fred perry- piké. lol.
 
Bjuder på den här gosiga bilden på mig och ungarna. Maya valde den sköna ramen.
 
Ja det var nog mest det jag hade att säga. Ha en jättefin helg hörrni.
 
p.s. förlåt för dubbla bilder men det sticker så himla mycket i mina ögon annars pga har problem med stående bilder och olika storleksformat.

carpe-söndag.
2012-11-04 // 17:02:05
Det är oundivkligt att förbigå carpe-stämningen i München på söndagar. Eftersom allt (allt!) är stängt så är alla ute med sina familjer i parkerna, flyger drake, promenerar med hunden, chillar i solen osv. Fint ändå, förutom när man verkligen behöver något och det omöjligt går att få tag på. Så, såhär har min carpe-söndag sett ut hittills:
 
Jag tog tunnelbanan till West Park för att utforska lite. Fint, men jag föredrar ändå Englischer Garten.
 
Hittade ett öppet sushi-ställe och köpte alternativa maki-rullar (för extra mycket carpe). Exempel på innehåll: jordnötter, majs, mango.
 
 Börjat kolla på serien Californication. Tips!! Bra och mycket rolig serie.
 
Som avslutning får ni här mitt sexigaste *not* partytrick och ett gammalt hederligt salut. Fred ut! (rimmar)

augsburg
2012-11-03 // 16:44:24
Igår tog jag tåget till Augsburg för att hälsa på Thomas som var där hemma hos sina föräldrar i helgen.
 
En sjukt fin stad måste jag säga.
 
 Här försöker jag vara skitsmidig och ta mig över nån slags balansgrej och Thomas tog bilder trots mina vilda protester. Men nu bara *yää gårdagens outfit-bilder*... då ska vi se: jeans från i åttan, kappa från monki ca 2008, gamla docs och en öronmössa. Skönt att man är up to date.
 
Efter att ha strosat runt i stan och utanför stan, käkat pizza och sånt så gick vi och drack jättebilliga men inte så himla goda drinkar i så jäkla bra färger.
 
Sedan tog jag tåget hem till München igen! Bra fredag!
 

mina guurls
2012-11-01 // 16:46:00
Saknar mina girls så himlans mycket! Men en jättebra sak är att Emma kommer hit och hälsar på i början av december. Wuhuuu. OCH nyår firar jag i år i Amsterdam med Emilia och Anna. Peppen alltså!!
 
Emma and Smilla
 
 
Norrvikens trädgårdar
 
 
Another brick in the wall
 
 
Åh mina fina vänner, hoppas ni har det fint fint fint var ni än är just nu och hoppas att vi ses snart!







RSS 2.0