Nov. 27, 2011
2011-11-26 // 12:04:00
Jag lyssnar på "learn in your car german", julmusik, sätter en ny surdeg, bakar citruspepparkakor och inväntar orkanvindar. Det ska ju bli världens blåsväder här men än så länge så är det väldigt lugnt faktiskt, men sen så har jag blivit rätt härdad sedan jag flyttade ner till skåneland.

Citruspepparkakorna då? Alltså, de är så himla goda. Det blir en väldigt stor, supergod smet så man får hålla på i några dagar och grädda kakorna för att det tar sådan tid. Men det är det värt. Här har ni receptet:

200 gram smält smör
1 1/2 dl mörk sirap
5 dl socker
2, 5 msk riven ingefära (eller kanske torr, jag vet faktiskt inte, men jag tog färsk)
1 knivsudd kryddpeppar
1 tsk kardemumma
1/4 flaska cedroolja eller citronarom
skal av 1/2 citron
500 g vetemjöl
25 g bikarbonat
1, 5 dl vispgrädde

Först blandas det smälta smöret med sirapen. Sedan är det bara att blanda i allt det andra och röra till en härlig smet. Ställ sedan smeten i kylen några timmar. Rulla till små bollar och grädda i ugnen på 125 grader i 20 minuter. Bollarna flyter ut väl så de behövs inte plattas till. Och när du sedan lessnat på att grädda kakor så är det bara att sätta in smeten i kylen igen och fortsätta nästa dag.



Förresten så hittade jag en så himla trevlig tumblr med bara en massa bilder inspirerade av Wes Anderson's filmer. Titta här




Nov. 22, 2011
2011-11-22 // 19:13:25
Jag gör mitt bästa för att inte tjuvstarta på julen och har som en liten regel att inte börja äta pepparkakor, lyssna på julmusik och allt sådant förrän i december. Men idag kunde jag helt enkelt inte hålla mig längre när jag såg dammsugare med pepparkaksmak inne på Ica. Så nu börjar jag med julen tänkte jag!


Mums!

Bästa julmusiken (och musik som inte alls har med julen att göra men som låter juligt) har jag samlat ihop i en lista på youtube : klicka här

Åh, mina bästa jullåtar:





Nu behövs bara lite snö också!

Nov. 22, 2011
2011-11-22 // 10:18:12
Hej kära vänner! Idag har jag på mig klänningen som jag sydde till att ha på Valters dop, om ni minns? Så nu kan ni äntligen få se lite bättre bilder på denna lilla skapelse.


Obligatoriska örhängen.




Nov. 20, 2011
2011-11-20 // 12:06:33
Söndagar får mig att tänka på allt som är bra.

Som några favoritsaker till exempel:



Resa. Åh, Paris! Snart är det ett år sedan vi var där med klassen.



Musik, såklart! Jag gjorde en ny lista idag som ni kan lyssna på om ni klickar på bilden här ovanför.



Te! Brunkulla, Earl Grey och Chai är mina favoriter.



Baka polkagrisar, skriva julrim, lukten av hyacinter, glittrande snö och allt annat som hör julen till. Jag älskar jul!



Klä ut mig (till The Knife, till exempel) och dansa hela natten!

Nu ska jag fortsätta ha en fin söndag och jag hoppas att ni också har det fint!


Nov. 19, 2011
2011-11-19 // 15:58:17
Idag har vi haft öppet hus på min skola (världens bästa Apelrydsskolan, ifall någon nu har missat det). Så därför stannade Emma och de andra i klassen här igår och på måndag ska vi få vara lediga.

Jag och Emma hade lite fredagsmys med jättegoda hamburgare och sedan Idol och Rappakalja-spelande hemma hos Anna, Anna och Alex. Dessutom hann vi innan dess med ett litet kvällsäventyr i Båstad. Vi ville nämligen se vad som hände nere på stranden så här års. Det var sig likt.


Hemgjorda hamburgare, hemgjorda bröd och guacamole istället för dressing. Då blir det bäst!




Nov. 16, 2011
2011-11-16 // 17:58:07
Idag var det världens härligaste höstdag! Jag hade sovmorgon och klev upp vid åtta till en strålande morgonsol. Sedan gick jag ut i det underbara frostvädret och cyklade till skolan. Apropå höstdagar; förra veckan när det också var väldigt fint höstväder så tog vår lärare Viktorija lite bilder på min klass. Fint!







Ikväll har jag och Emma haft onsdagslyx med fruktsallad och film (Midnatt i Paris). Och vet ni vad som är jättegott att ha till fruktsallad; créme fraiche med kardemumma och vaniljsocker i. Nom nom nom!







Hejsvejs och godnatt!

Nov. 12, 2011
2011-11-12 // 15:00:04
Igår åkte jag med Emma till Helsingborg för vi skulle ut och ha skoj med roliga vänner. Men först var jag och Emma hos henne och lagade jättegod mat. Pasta med allt gott (världens bästa mat, bara blanda i allt man tycker är gott liksom). Sedan tog vi bussen till Anna och där hade vi lite förfest och dansade en massa till evighetslånga "Nur geträumt" med Blümchen (bästa studs-hoppa-jämfota-dans-låten). Därefter drog vi ut på stan.

Vi hade bestämt oss för att ha en liten tärningslek under kvällen och hade skrivit en lista med sex olika saker vi skulle göra. Tärningen fick bestämma vad det blev! Bland annat dansade vi Charleston på Zoo Bar, som ju inte alls är ett dansställe, utan en pub, så vi fick en massa konstiga blickar och det älskade vi. Och vi önskade låten "Bad bad boys" med Midi, Maxi och Efti tre gånger på ett ställe, innan vi äntligen fick höra den.

Också skrattade och dansade vi tills klockan slog tre! (så himla bra att uteställen i Helsingborg har öppet till klockan fem.)





Nov. 12, 2011
2011-11-12 // 14:41:11
Emma har köpt en så himla fin specialupplaga av min favoritfilm The Royal Tenenbaums. Vi tar en liten titt tycker jag:



En liten guidad tur i Tenenbaums hus. Fint!

Nov. 9, 2011
2011-11-09 // 22:38:04
Ikväll har jag sett filmen "Somewhere" av Sofia Coppola. Jag är inte överförtjust i hennes filmer på grund av att jag blir lite rastlös av det ofta långsamma tempot. Fast ändå är det fint, med en för en gångs skull väldigt realistisk återspegling av verkligheten (allting går inte i 110 knyck). Det mest fantastiska i hela filmen är när demoversionen av "You only live once" med The Strokes spelas. Den är fantastisk.
Sedan spelas också "Love like a sunset" med Pheonix. Åh, jag bara älskar bra soundtracks.




Förresten så såg jag en annan film häromveckan, "Dans Paris" eller "I skuggan av Paris", med min favoritfransman Louis Garrel. Den var ganska fin och typiskt fransk.





Nov. 8, 2011
2011-11-08 // 16:32:30
Förlåt, fina ni, för uselt bloggande från mig de senaste veckorna. Sömnaden har upptagit nästan all min tid. Nu är jag nere i Båstad igen och livet består mer av av att lyssna på vinylskivor, äta kakor i skolan och dricka te med fina vänner om kvällarna.

Apropå sömnad; jag älskar min fuskpäls-halsduk-krage-grej som jag sydde häromveckan.




Också gillar jag att ha hästar i öronen.


Emma har superspexiga vantar.



Jag tog med en hög med skivor hemifrån för mamma och pappa lyssnar ändå inte på vinyl. Så nu snurrar skivorna på mest hela tiden. Mysigt tycker jag.

Nov. 5, 2011
2011-11-05 // 12:47:47
Igår var jag, Ida och Amanda ute och kalasade. Jag hade en riktigt kul kväll.


Kvällen till ära hade jag massa eyeliner och hysteriskt grönglittriga naglar.


Knasig hissbild i smutsig spegel.

Idag måste jag städa, tvätta och packa för imorgon bär det av ner till Skåne igen. Härligt!

Nov. 4, 2011
2011-11-04 // 15:51:47
Nu ska ni få se vad jag har pysslat med i veckan: en duffel! Eller ja, det är ju ingen klassisk duffel, men en Karin-duffel. Måste bara stryka till den (som ni ser) och sy lite stickningar så är den klar. Jag har sytt den i ett varmt och mysigt ulltyg och något mjukt fodertyg som jag inte vet materialet i.




Nov. 2, 2011
2011-11-02 // 20:57:04
Som ni nog redan vet så är jag väldigt mån om hur mitt hår ser ut. Det är inte det att det ska ligga perfekt eller så men är det något jag kan spendera lite tid på så är det håret. Men nu råkar det vara så att mitt hår växer i en RASANDE takt, vilket är väldigt oönskat när man har kort hår.

I och med att jag inte har råd att gå till frisören så ofta så brukar jag klippa mig själv rätt så ofta. I nacken är det lite svårare men jag brukar ta en tuss och klippa också brukar det bli rätt bra. Men någonstans visste jag nog att den här dagen skulle komma. Jo, för vet ni, igår kväll klippte jag en alldeles för stor tuss i nacken och för att jämna till det var jag tvungen att klippa bort en hel massa. Detta i sig leder till att jag kommer gå omkring med mössa eller annan typ av huvudbonad de kommande veckorna för jag är liksom helt kal i nacken nu. Om ni undrar.

Andra tider var det förr:



Framtiden (=alltid mössa):









RSS 2.0