It is so sad and beautiful, So tremulously like a dream.
2013-06-29 // 22:52:02
På sommaren känner jag alltid någon märklig dragningskraft till romantiska kostymdraman. Inte för att jag nödvändigtvis tycker att de är bra, men för att de är så himla vackra att vila ögonen på. The edge of love, till exempel. Jag älskar ljussättningen, miljöerna, de perfekt röda läpparna, de högknäppta skjortorna och att allt är så himla himla romantiskt. Det känns hoppfullt på något sätt.
 
Se bara:
 
 
Om det inte vore för kriget så hade man ju verkligen velat leva i deras värld.

bryter tystnaden lite bara.
2013-06-28 // 12:23:00
För en vecka sedan firade ni kanske midsommar men här i München var det inte så mycket av det. Men jag hade min blomkrans som vanligt och dansade hela natten så det får väl ändå räknas som någonting. Hur som helst, glad midsommar i efterskott då.
 
Sedan blev vädret så himla grått igen och drog kanske med mig i det. Ja ni vet hur det är.
 
Halva min familj fyllde år. Grattis mamma, pappa, Frida och Emma, hoppas ni hade fina födelsedagar.
 
Jag har lite hemlängtan nu. Grillat ute i trädgården, soliga dagar ute på Alnön, filmkvällar med Moa, Sommar med Ernst (grät BLOD när jag insåg att det inte går att se på tv4play utomlands), kvällsdopp i Sidsjön. Jaja, bara 29 dagar kvar.
 
Det här är mitt sommarsoundtrack för tillfället: fint som snus. Så himla lycklig att Tom Odell äntligen släppt sitt album.
 
Det var nog allt just nu. Sry för sämst bloggande. Kram!
 

B TO THE E R L I N
2013-06-17 // 22:16:00
I torsdags klockan 13 hoppade jag in i en Toyota Avensis tillsammans med två gubbar och en yngre man och med dessa reste jag sedan under högljudda, tyska konversationer i 5,5 timmar till Berlin via Autobahn, i allt från 60 km/h till 210 km/h. Tycka vad man vill om detta men vid 19.00 klev jag i alla fall in i lägenheten i Neukölln där jag och Emma skulle bo hos det urfina australiensiska paret Tammy och Elka.
 
Vid 22 kom äntligen min soulmate/ partner in crime/ exsambo/ bff Emma <333. Vi gick och avnjöt dessa drömhamburgare ett stenkast bort på Berlin international burger. Därefter drog vi till Club der Visionaere och shottade Tequila, träffade gött folk och dansade på det kanske 10 kvadratmeter stora dansgolvet.
 
Har en dålig vana att kanske ge ut mitt nummer lite för ofta. Hahaha alltså vem kallar sig ens för "Easy"? :')
 
Sedan var det FREDAG. Vi masade oss upp ur sängarna i sällskap av en liten huvudvärk men vi skulle ju såklart ändå ~fånga dagen~.
 
Vi åkte till Prenzlauerberg och strosade omkring, fikade crepes och ba mådde.
 
Nästa stopp var East Side Gallery. Det kan tyckas okänsligt men jag kan nästan bara tänka på berlinmuren-kvinnan från Liden (100 höjdare, s04e04) när jag ser den där stenväggen. Så himla svårt att relatera till att för bara dryga tjugo år sedan så stod den där och splittrade familjer och förbjöd släkter och vänner att se varandra.
 
 Käkade middag igen på international burger hehe. Jag drack en club-mate för det ska ju tydligen va trendigt men den smakade ju baaAaajSsSs.
 
Sedan gjorde vi oss redo för Berghain (mentalt och fysiskt). Osäker på om Sven släppt in oss om jag hade sportat look nummer två.
 
Pre-drinks i Elka och Tammys crib <33
 
Sen var vi på Berghain hela natta och studsade tills svetten rann från alla håll (skojar inte ens). Träffade svingoa Anton där och tillsammans med honom dansade vi tills halv åtta. Har aldrig dansat så mycket i hela mitt liv. Ja herregud.
 
Efter tre timmars sömn tyckte vi ändå att det var dags att carpa vidare. Om än i ett mindre snabbt tempo så tog vi oss till Tacheles som ju visade sig vara tokstängt, sedan pit stop på ett thaihak och då vidare till Branderburger Tor och minnesmonumenten.
 
 
Så jävla bra team, ni skulle bara veta.
 
Blev kyligare mot kvällen så vi gick hem och bytte kläder och sedan var det dags för en återställare.
 
I Neukölln var det massa pop-upp grejor som små konserter och konstinstallationer hela helgen så vi bestämde oss för att ägna lördagskvällen åt just det. Vi iakttog fascinerat den här kaninen som spelade musik i en hel evighet. 
 
Sedan blev det söndag. Vi checkade ut från Tammy och Elka och åkte sedan till marknaden vid Mauerpark. Fyndade en del grejor som ni får se någon annan gång. Förövrigt stört god pils ovan.
 
 
Sedan var det dags att säga adjö till den här fantastiska tjejen :'(. Jag väntade i någon timme i solen på Alexanderplatz på min mitfahrgelegenheit hem. Och denna gång med en man och tre andra tjejer så trängdes vi hela vägen hem till München.
 
Så fantastisk resa, stad, allt. Ville aldrig lämna det ju.
 
P.S. HÄR skriver Emma om våra äventyr också. Och här är hennes fina polaroider:
 
 

man ser så klart att det nästan är läskigt.
2013-06-12 // 14:04:00
Som en liten parentes bara. För att allt han säger blir magi.
 
"Man ser så klart att det nästan är läskigt. Alltså, om man tänker att ens liv är ett land så är man längst ute på gränsen. Man kan till och med blicka över murarna och man ser vad som finns utanför. Det är inget som skymmer sikten. Och det som är lite.. kan vara lite spökligt då är att man inte är nånting utan alla vardagsbestyren. Man är inte upptagen av barnen, för de leker ju då tjugo meter bort och behöver inte min hjälp, och min fru sover och det är inget jobb som drar i en. Vem är man då? Att solen tar bort alla skuggor, alla tankar. Alla dom här vardagstankarna som vanligtvis skyddar en från att möta dom stora frågorna. Och nu sitter man öga mot öga med solen, alltså bokstavligt talat."
- Sigge Eklund, från Alex & Sigges podcast avsnitt 46
 
Ryan McGinley

sol och öl.
2013-06-12 // 13:02:00
Tja alla fans! Ledsen för avbrottet men jag har varit upptagen med detta: sol. Ni har säkert sett på nyheterna eller läst i tidningarna att det är översvämningar i typ hela södra Tyskland för det regnade här i en hel evighet. Så när solen äntligen visade sig förra veckan så var det som om Gud kom ut från molnen.
 
Man blir törstig av att vara i solen så då får man gå in och svalka sig med en bira. Jag förhåller mig skeptisk till mitt försök att flirta på bild nummer två, men det är vad det är.
 
I lördags var det ett blockparty på Backstage så jag var där med Nath, Thomas och Theresa. Vi smälte i solen och drack öl (såklart). Också sa vi hejdå till Nath för han åkte hem till England i måndags :/.
 
Imorgon åker jag till Berlin woop woop *LET ME SO YOUR HANDS IN THE AIR*. Jag och Emma ska ta lite semester från au pair-livet och gå tacos i några dagar.
 
Så vi ses när jag kommer hem (till München alltså) igen. Puss!RSS 2.0