onsdagsinspiration.
2012-10-31 // 13:18:00
 
 
 
 
 
 
 

nymphenburg, glühwein und knödel.
2012-10-28 // 20:59:00
Igår började det vara ruskigt väder här i München. Jag och pappa tog spårvagnen till Schloss Nypmhenburg, ett vackert 1700-talspalats. Det kändes ungefär som att hoppa in i Sofia Coppolas "Marie Antoinette". Efter en värmande kopp kaffe åkte vi sedan tillbaka till stan och tittade oss omkring i Residenz. Det var överdådigt, må jag säga men jag fick inte använda kameran där.
 
 
Jag, Schloss Nymphenburg och ett skönt filter på det hela. Jajemenn.
 
Imorse vaknade jag upp till ett vinterland. Så himla mysigt ändå! Pappa kom hit också åt vi brunch allihopa, Lucia, Oli, pappa, jag och barnen. Sedan gick jag och pappa på en promenad i parken.
 
Det var världens julstämning så jag och pappa stannade för att dricka lite glühwein för att förhöja stämningen ännu lite mer. Eftersom jag varken gillar vin eller glögg och glühwein ungefär är en blandning utav båda, så var det ju inte en fempoängare hos mig, men det värmde gott.
 
Sedan åkte vi vidare till marknaden Auer Dult som håller till på Mariahilfsplatz tre gånger per år, och är en tradition sedan 1300-talet. Det var så himla fina stånd, som små hus.
 
Avslutningsvis åt vi en riktigt god middag på vår favoritrestaurang (vi har varit där tre dagar i rad hahah). Dunkles bier, kött och knödel satt fint i vinterrusket.

turistar.
2012-10-26 // 22:59:00
Idag har jag varit ledig och varit äkta turist i München. Det kändes kul för omväxlings skull för annars är jag alltid på språng, på väg, full fart osv, men nu idag har jag bara strosat omkring. Och det för att min pappa är här och hälsar på!! Kul!!
 
Vi åkte upp till tornen i Rathaus. Hahah, jag visste inte ens att man kunde göra det. Dimmig aber schön view.
 
Åt så himla god schnitzel! Yummy!
 
Från det ena till det andra så jag fick den här bilden på mig och Ellie av Thomas. Från i onsdags:
Hahaha glada och lustiga. Det börjar vara himla kallt ute nu men tur då att jag har en gollig kompis som lånar ut vantar!
 
Imorgon ska jag turista vidare med pappa. Det känns gött.
Ha en fin helg hörrni

FÄRDIGPAUSAT VA.
2012-10-25 // 03:18:00
Nä men nu får det väl ta och vara färdigpausat va? Men alltså såhär är det: ibland får jag en äcklig känsla av att jag är så himla offentlig. Jag är inte så särskilt privat på bloggen, men ändå, den som vill kan ta reda på vad jag gjort ca varje dag sedan slutet av 2007. Och det är ju lite konstigt faktiskt.
 
Jag har ju bara varit borta två veckor men kanske undrar ni ändå vad jag har haft för mig. Då ska vi se.
 
:)
 
En lördag tog jag på mig mina bästa hiphop-örhängen och gick på hiphop-klubb med Ellie. Dagen efter låg jag i min säng till klockan 17.00 så det sammanfattar väl kanske hur roligt vi hade.
 
 
 
 
Har fullkomligt förälskat mig i serien Torka aldrig tårar utan handskar. Så himla bra med svtplay alltså. Men nu vill jag läsa boken också. Fast gud hur ska man klara det känslomässigt? Det här var jag när jag såg tatuh:
 
 
Har gått på höstpromenader i parken, som är så himla vacker nu. Och jag har köpt en rolig mössa med öron.
 
 Hahah skypat.
 
Och ikväll/ -natt var jag, Ellie och Thomas på Atomic café och drack mojitos och skakade rumpa (skoja). vet inte ens om jag har några bilder. orkar inte kolla!!!!!
 
 
Bis morgen, oder vielleicht übermorgen. oder über übermorgen. oder über über übermorgen.
Kram

sista refrängen
2012-10-12 // 13:17:00
är ju verkligen inget att hänga i julgranen när det gäller sociala medier nuförtiden.
 
kan bero på att jag typ är såhär pigg när jag inte jobbar/ går i skola/ partar:
 
 
kommer troligen få bestående svullnad runt ögonen inom snar framtid.
 
känns som att oktoberfrosten bör gå i graven snart. sjunger sannerlingen på sista refrängen. jag behöver dig inte längre. allting har ett slut.
 
tar adjö (kanske för tillfället, kanske för alltid, kanske tills jag hittar något annat) med denna:
 
 
 
over and out.
 
 
UPDATE 21/10: det här är bara en paus har jag bestämt nu.

she's got the power
2012-10-07 // 14:00:50
I fredags var jag ute med mina vänner Ellie och Julia som jag träffat på tyskakursen. Vi hade en helt galen kväll som bland annat innehöll mojitos, gratis shots, läskiga italienare och autografskrivande.
 
Ellie och Jag.
 
Glada tjejer med dålig hårdag, denim och stora örhängen. Man hade nästan kunnat tro att det var planerat.
 
 Några män i lederhosen som ville ha Julias autograf. Extremt många män ville prata med Julia och varenda en vred huvudet typ 360 grader för att kolla in henne. Det var ju lite kul fast efter ett tag var det bara absurt och vi började hata alla män i München. Jag och Ellie började tro att Julia var känd.
 
Igår hittade jag en affär som sålde lösgodis <3<3. Dessutom fick jag svenskt lösgodis från mamma och pappa på posten så det var ju typ min lyckodag. Jag var också på Hirschau biergarten med familjen och drack öl och åt brezel.
 
Idag har jag slappe-söndag. Sov till klockan 12 och planerar att inte göra ett jotta på hela dagen.
 
Hoppas ni har haft en fin helg!
 
P.s. Alla bilder är Ellies. d.s.
 

nitton år.
2012-10-04 // 12:26:00
Igår fyllde jag år! Och jag hade turen att vara ledig för igår var det en röd dag här i Tyskland på grund av någon anledning som jag inte kommer ihåg.
 
På morgonen blev jag väckt med sång och frukost på sängen. Så himla fint! Det var superfint väder så sedan for vi ut och cyklade lite. Jag köpte en solero i parken.
 
Sedan eftermiddagsfikade vi den här goda chokladkakan som Lucia hade bakat.
 
 
Resten av kvällen har jag inga bilder på. Men i alla fall så gick jag och köpte sushi som jag jag tog med till Thomas. Vi hängde där ett tag och sedan gick vi till klubben Atomic Cafe. Tog tequilashots och dansade. 
 
Bra födelsedag!!
 
 RSS 2.0