Mars 25, 2012
2012-03-25 // 22:39:25
Veckans bästa:

Träffade Moa som precis hade tagit körkort så jag hade privilegiet att åka första turen! Drack te, spelade monopol också gick vi på en liten promenix. Fint! Så himla härligt att vara hemma lite längre så jag verkligen hinner träffa mina vänner här.

Tiderna på min praktik. Praktiserar 8-14, så det är skönt med lediga eftermiddagar.

Filmmys med Josse och Ida i fredags. Vi såg Hugo Cabret och den var sådär, tycker jag. Väldigt fin och välgjord men lite långtråkig och jag störde mig så mycket på Chloë Moretz (till höger). Jag tyckte att hon spelade dåligt. Men vi hade det himla mysigt ändå.



Skaffade twitter och upptäckte hur kul det är. Om ni vill kika in mig så heter jag nilssonvkarin (oktoberfrosten var upptaget!). Här kanske ni får träffa på min lite mer humoristiska och pessimistiska sida.



Började läsa Eldvittnet av Lars Kepler. Jag älskar Keplers två tidigare böcker och den här verkar inte bli något undantag. Jätteläskigt dock att den utspelar sig i Sundsvall och det står saker som "Han åker längs väg 86" och "Nere på Björneborgsgatan". Och jag liksom "HJÄLP det är mord på mina områden".

Skaffade månadslinser. Så himla skönt. Jag är dödstrött på glasögon och behöver en paus.

Mars 24, 2012
2012-03-24 // 14:34:19
Jag fick pengar av farmor idag så jag hade råd att köpa en vårkappa som jag hittade på second hand igår. Så glad!




Blå, mocka, ståkrage, bäst!

Morsning!

Mars 21, 2012
2012-03-21 // 16:03:35
Nya skor kom på posten idag. Jippie!!




Mars 19, 2012
2012-03-19 // 18:38:19
stulna bilder och kroki.









Balansera ölglas på världens bästa kb, ha charmigt underbett och kränga marängsviss, finaste middagen och lite krokialster.
Saknar redan mina fina (som dessutom åkte till Paris idag. Lyllosar!).

Försöker höja mitt humör (den här staden gör mig tråkig och sur) med:


Mars 18, 2012
2012-03-18 // 22:17:32
Veckans bästa:

Vilken lång vecka det har varit, för ovanlighetens skull! Kommer knappt ihåg vad jag gjort.

Veckan började uruselt i måndags med en massa gormiga grejor som jag inte orkar berätta om och som ni ändå inte har någon lust att höra. Men sedan tog den igen sig lite och i fredags åkte jag hit hem till Sundsvall. Här hemma väntade trevlig post, nämligen min superfina Johnny Flynn-singel på vinyl. Har väntat jättelänge på den och nu måste jag vänta ännu lite till på att få spela den (vinylspelaren är i Båstad). Men fin är den.



Tryckte och sydde en ny tygkasse i veckan med hjälp av en ram som Emma har gjort. Älskar trycket.



Var med Emma uppe i skogen och spatserade. Vi stötte ju som sagt på den där trevliga mannen som guidade oss hem. Han får vara ett av veckans bästa. Inte för att vi egentligen behövde hans guidning, utan för att han var trevlig och hjälpsam och sådana människor behövs det fler av.



Var på födelsedagsfest hos bästa Moa igår. Åh, det var himla kul minsann. Träffade massa nya människor och käkade tårta med min käraste Lisa.



Ärligt talat så var jag inte direkt jättesugen på att åka hem till Sundsvall men nu är jag här och förhoppningsvis får jag två trevliga praktikveckor på KappAhl. Fint att träffa mina vänner igen också!

Hej hopp!

Mars 15, 2012
2012-03-15 // 18:47:17
Kära vänner! Nu är det inte länge kvar till det som jag och min klass jobbar så himla mycket med; nämligen modevisningen Apokalyps 2012. Vi arrangerar denna modevisning och som alltid så går vi från textilprogrammet på Apelrydsskolan och visar våra annorlunda och kreativa kreationer på catwalken. Vill ni komma och uppleva detta fantastiska så kan ni läsa mer och köpa biljetter på vår hemsida (som jag förresten har gjort) www.apokalyps2012.n.nu.



Såhär har det sett ut tidigare år, när andra treor har arrangerat modevisningen.


Jag i en liten papperskreation beståendes av origamivikta monkikvitton och tårtpapper.


Johanna Welinder i en fantastisk husklänning och Elin Berlin i en fin aftonklänning.


Emma Dock i en helt makalös kreation och jag i en silverklänning och mintgrön sammetsjacka.


Emma i handmålad klänning och silverkofta och jag i poloklänning och guldklänning.

Ja så kan det se ut, men i år kommer det se helt annorlunda ut. Så om du blev lite nyfiken nu så kika gärna in på hemsidan.

Mars 14, 2012
2012-03-14 // 20:25:52
Jag och Emma gick på lite äventyr i skogen och dimman. Det hann bli väldigt mörkt på hemvägen så vi hade lite tur och fick guidning av en trevlig man med pannlampa.

Sitter nu med en kopp te och lyssnar på vinyl. Njuter över att det knastrar lite sådär lagom och härligt. Idag har varit en väldigt bra dag!




Vi kan aldrig sluta spexa med ögonvantarna.




Jag älskar stjärnorna.

Ha det fint!

Mars 11, 2012
2012-03-11 // 09:24:34
Veckans bästa:

Den här veckan har en del saker varit så himla dåliga! Min cykel blev ju stulen i tisdags (mitt på dagen, i solskenet. Att någon har samvete till att göra så!) och det var ju så fruktansvärt tråkigt. Jag cyklar verkligen varje dag och jag älskade min cykel. Den var perfekt på alla sätt!

Sedan så hade vi en oerhört märklig krokilektion i torsdags för vår modell betedde sig mer än skumt. Hon kunde heller inte hålla en pose längre än 5 minuter så det blev inte särskilt bra teckningar.

Men men, vidare till det som varit väldigt bra den här veckan:

Vi var lediga i fredags så därför bestämde jag och Emma oss för att bjuda Anna, Alex och Emilia på marängsvisskväll i torsdags. Massor av marängsviss (eller marängswisch som jag säger), prat och kortspel. Mysigt!

I fredags var jag hos Anna och Alex. De hade lagat jättegod mat - kyckling med couscoussallad. Så vi åt gott, spelade spel och hade det fint som vanligt!




Igår var jag i Helsingborg och klippte mig. Så skönt att bli av med (typ) allt hår och sedan så var jag hos Emma och åt middag och läste massa modemagasin och streetstyleböcker. Boken "Style like u" är superbra. Tips tips!




Nyklippt. Skönt!

Alltså vädret idag! Åh! Satt på altanen, i solen med en kopp kaffe, jordgubbar och dagens nyheter. Kan det bli bättre?




Nu hoppas jag att vårvärmen håller i sig så jag kan slänga vinterkappan i väggen. Är så trött på helsvart yllekappa att jag vill kräkas. Typ.

Ha det fint!

Mars 10, 2012
2012-03-10 // 10:49:42
Hej hej hej! Såhär ser jag ut idag innan jag ska ta min hyresvärds cykel (min cykel blev stulen i tisdags. så himla sorgligt!) och trampa iväg i regnet till tågstationen. Jag ska nämligen till Helsingborg och klippa mig (ÄNTLIIGEN) och träffa Emma.



Blusen, som egentligen är en klänning, är en gammal från Weekday. Jeanskjolen har jag sytt själv!

Ha det fint!

Mars 5, 2012
2012-03-05 // 20:24:35
Igår såg jag och Emma filmen "Tillsammans" från 2000 av Lukas Moodyson. Jag hade inte sett den sedan jag gick på lågstadiet och då förstod jag inte så mycket. Men alltså gud vad bra den är! Så himla klockren skildring av 70-talet och skådespelarinsatserna är fantastiska (vilket annars kanske brukar vara det man stör sig på i svenska filmer). Dessa två scener är ju bara för underbara:



Annars så har dagen varit lugn, vilket resten av veckan också kommer bli. Dock jag gick upp kvart över fem imorse för att hinna åka till körskolan innan skolan. Efter skolan gjorde jag och Emma crêpes till middag. Vi gjorde två fyllningar; dels fetaost och spenat och dels svampstuvning. Så himla gott!




Jag idag med blek vinterhy, mammas gamla Gudrun Sjödén-kofta och blåa ringar under ögonen. Hej! Och jag och Emilia en annan dag bara för att Emilia var så tjusig på den bilden.

Imorgon är vi lediga så då ska jag passa på att åka till körskolan igen. Också kan jag och Emma se lite film ikväll eftersom vi har sovmorgon imorgon. Härligt!

Ha det fint!

Mars 3, 2012
2012-03-03 // 16:39:14
Veckans bästa:

Jag har haft världens bästa helg! I fredags, efter en timmes väntan och genomlidandet av ett uruselt förband, så ställde sig Wu Lyf på scenen på Inkonst. De var himla bra minsann och det blev ett jäkla drag. Förresten så räknade jag och Emma upprullade mössor på Inkonst. 17 stycken!



Efter konserten så gick vi vidare till Kb, där vi mötte upp med Emilia. Tyvärr så gick Emma rätt så tidigt för hon skulle hinna med tåget, men jag och Emilia dansade till en massa sanslöst bra musik nästan hela natten. Bäst! Vi tog bussen hem till Emilia och sedan så sov jag där. Igår morse åt vi jordgubbar till frukost och gick ut lite i solen.

Solen och picknick i fredags! Så himla vårigt och mysigt.



Igårkväll så var jag hos Anna, Anna och Alex. Annas kompisar från Helsinborg var också där och vi åt  ostbricka och massa nötter. Mysigt!

Min frukost idag. Jag dör! Alltså, rostad macka med brieost, honung och ruccola måste vara en av mina topp-tio-bästa-sakerna-som-finns-att-äta. Dödsgott. Och en mango till det, för de är på extrapris just nu. Jag älskar frukt på extrapris.



Mina tulpaner! Jag älskar tulpaner.



I onsdags hade vi så himla bra förfest innan Madison och sedan fuldansade jag och Emma hela kvällen. Vi hade slagsmål också. På låtsas fast på riktigt, men det var kul och jag fick blåmärken. När jag och Emma gick hem var det åtta plusgrader och det försökte vi fånga på bild. Gick sådär (man ser inte graderna och jag blir lite rädd för Emma på den bilden)!



Herregud! Sista avsnittet i säsong tre av Sons of Anarchy. Helt galet bra. Typ tv-historiens bästa avsnitt.

Jag har lyssnat massa på dessa låtar med Johnny Flynn. Pur perfektion!



Fantastisk vecka! Allt har varit bra förutom att det gick helt värdelöst skitdåligt på samhällesprovet i fredags. Men det är okej.

Hoppas ni har haft en fin vecka och helg!


Mars 3, 2012
2012-03-02 // 16:40:50
Jag har gjort små tranor att ha i öronen! De är gjorda i plastat origamipapper och om någon av er skulle vilja ha en sådan liten fågel att ta med på äventyr ute i världen så kan ni få köpa dem för 45 kronor styck, inklusive frakt (inom Sverige).










Det finns två små blå, en stor blå, en liten orange och en liten mörkblå. Om ni skulle vilja ha en så kan ni kommentera här och ange er mailadress.

Hej hopp!

Mars 2, 2012
2012-03-02 // 16:09:28
Vilken underbar dag alltså! Solen skiner, vi fick tacos till lunch och ikväll ska jag och Emma på konsert i Malmö (Wu Lyf) och sedan ut med Emilia på KB. Dessutom så har jag och Emma haft årets första picknick i solskenet med kaffe, tablettaskar, kex och saft. Så himla fint! Älskar solen. Älskar fredag.


Också kan man få se lite såhär filmstjärna-aktar-sig-för-paparazzis-aktig ut i solglasögon.



Älskar att doppa ballerina kladdkaka i kaffe!







Förlåt förresten för min frånvaro men den här veckan har varit galen. Nästkommande veckor kommer däremot vara raka motsatsen för vi har nästan inga lektioner alls. Massor av tid för körskola för min del, med andra ord.

Ha en himla fin helg!







RSS 2.0