Feb. 23, 2012
2012-02-23 // 20:10:21
Jag köpte ett nummer av min favorittidning Jalouse på Presstop i Göteborg i fredags. Även fast jag knappt förstår ett ord i den tidningen, för den är ju skriven på franska, så är det den mest inspirerande tidningen jag vet. Det är jättebra modereportage med rolig styling och olika stilar. Sedan så är den inte särskilt dyr heller, bara 45 kronor!






Förresten så såg jag en film igår som också var lite inspirerande. "Coffee and cigarettes" som bestod av flera kortfilmer som kretsade kring personer som möts över lite kaffe och cigaretter. Den var halvseg men ändå lite rolig och en verklig fröjd för ögat.


Rolig rollsättning också med bland andra Jack och Meg White, Iggy Pop, Bill Murray och Tom Waits.

Imorgon kommer bli en fantastiskt bra dag tror jag och jag hoppas den blir det för er också. Fredag och allt. Tiden går snabbt.

Feb. 22, 2012
2012-02-22 // 15:57:29
Åh, vilket fantastiskt väder! Strålande sol, bara någon minusgrad och en halv decimeter nysnö. Fantastiskt. Oerhört ljust dock, inne som ute. Man får nästan ont i ögonen. Men vad gör väl det.

Här är tröjan som jag sydde häromdagen. Den är sydd i fiskbensmönstrat tyg och i svart jersey. Mönstret hittade jag på sådär lite hipp som happ och som tur var blev det väldigt bra tycker jag.




Lite spexigt, geometriskt så där.



Var förresten hos tandläkaren idag för någon slags "nittonårs-special" (för att jag fyller nitton i år och sedan måste man ju börja betala för att gapa hos tandläkaren). Man fick en presentpåse med tandkräm och tuggummi och en tandundersökning. Efter att tandläkaren köttat upp min mun när hon skulle röntga tänderna så kunde hon konstatera att allt såg lugnt ut. Som vanligt med andra ord. Synd bara att jag med mina välmående tänder absolut inte kan le med dem. Det går bara inte! Titta här:


Alltså jag försöker verkligen. Men hela mitt ansikte blir liksom deformerat, det börjar rycka i kinderna och till sist blir det såhär. Leendet är neråt, som en ledsen gubbe. Vad gör jag för fel?


Vilken solstråle va? Det här är ju bara fånigt. Så oerhört fejkat och ser ni giraffhalsen?


Ni förstår nog vad jag menar nu. Det går bara inte. Jaja, jag får väl fortsätta le med munnen stängd. Det går ju trots allt bra det med.

Feb. 20, 2012
2012-02-20 // 19:16:15
Jag har sytt en keps!

Det här kan ju tyckas väldigt märkligt, för de flesta har nog någon gång hört mig säga "jag avskyr killar i keps". Det är inte sant. Sanningen är att jag har avskytt många killar som är flitiga användare av kepsar, men det är ju faktiskt inte kepsens fel. Så kom det sig nu att jag gjorde en keps till en uppgift i skolan.



Tröjan sydde jag idag men den får ni se bättre bilder på någon annan gång.



Jeanskeps. Jajemenn. Får se om den kommer till användning annat än när den ska användas till redovisningen i skolan. Nu ska jag fortsätta sy på lite hemligare grejor.
Ha det fint!

p.s. fixade praktikplats på kappahl idag. skönt! d.s.

Feb. 19, 2012
2012-02-19 // 20:46:14
Veckans bästa:

Träffa Valter, mina syskon och flera andra i släkten igår när vi var i Söderhamn och firade morfar som fyllt 80 år.

Valter har hunnit bli så himla stor sedan jag träffade honom i julas!

Fika! När Mole bjöd oss på semlor, när vi fick chokladbollar och snickers i matsalen och fika under krokin.

Komma hem på sportlov= sovmorgnar. Så jag slipper vara såhär trött:

Visst är jag hemskt stilig när jag gäspar? Blek som ett lakan dessutom.

Att jag kom i tid med tåget i fredags. Det händer ju inte!

Nu väntar en vecka här hemma. Jag ska sy en massa, övningsköra så mycket jag hinner och hitta någon praktikplats! Ha det fint!


Feb. 16, 2012
2012-02-16 // 20:15:22
Ljuva torsdag!

Idag har jag sytt klart en skjortklänning till modevisningen. Sedan så bjöd världens bästa Mole oss i klassen på semlor för att vi fick så bra resultat på kultur och stil-historia-provet igår. Det gjorde min dag!

Efter lunch hade vi kroki. Det var ju såklart lika kul som vanligt förutom när vi började använda jättetorra, vita kritor på svart papper. Det var så himla svårt!




Mole är ju verkligen bäst! Jag har varit sugen på semlor jättelänge.


Innan krokilektionen så upptäckte vi att det var hemskt kul att leka med ett jättestort förstorningsglas.





En fantastisk torsdag, må jag säga! Imorgon väntar en tio timmar lång tågresa, för då bär det av hem till Sundsvall för en veckas sportlov.

P.S. Förresten så var mina fina klasskompisar med i Radio Kristianstad idag. LYSSNA HÄR! (>mode, ett framtidsområde. Moderapport: "Fokus på magen nästa stora trend") D.S.

Feb. 14, 2012
2012-02-14 // 20:00:15
Temafester är ju kanske det bästa jag vet och det har blivit en del genom åren här på Apelryd. Redan andra veckan eller något i ettan på Apelryd så var jag på nittiotalsfest. Sedan dess har vi hunnit med: Djurfest, Sjömansfest, Pensionärsfest, Superhjältefest, Bli någon annan för en kväll-fest, Filmfest och Hattfest. Bäst alltså.










Emma är bäst på att klä ut sig för hon bryr sig aldrig om hur ful hon blir. Fast hon är ändå söt i sina konstiga utstyrslar!


Som Leif på pensionärsfesten. Legendariskt!


Som flygande pingvin på världens bästa djurfest. (troschock!)


Som den röda joggaren från Donnie Darko. Röd träningsdress, häng, chokladcigaretter och svettband. Charmant!


Som tidernas nördigaste superhjälte. Här har ju dock hängslena farit av.


Som det döda hästhuvudet från Gudfadern på maffiafesten (som jag ju inte var med på men hennes utstyrsel är ju ändå värd att nämnas).

Det var längesedan sist. Temafester, vart tog ni vägen?

(några av bilderna har jag stulit av Maria)

Feb. 14, 2012
2012-02-14 // 17:26:19
De fantastiska polkagrismarängerna är så himla lätta att göra, så här kommer receptet:

5 äggvitor och 4 dl socker vispas till ett hårt skum. Krossa cirka 100 gram polkagrisar och vänd ner dem i smeten. Droppa i lite röd karamellfärg och pepparmyntsolja. Klicka ut 2/3 av smeten på en plåt med bakplåtspapper (blir ca 10 st). Droppa i mer färg i den resterande smeten och klicka ut det ovanpå de maränger du redan gjort. Dekorera med några polkagrisar på toppen. Grädda i ugn, 1 timme i 120 grader.

De blir härligt sega och goda och är som bäst dagen efter de bakats!!


Mycket godare än vanliga, vita maränger, även fast de också är väldigt fina!



Glad alla hjärtans dag!

Feb. 12, 2012
2012-02-12 // 14:52:32
Veckans bästa:

Jag och Emma gjorde polkagrismaränger, efter Tinell´s gamla recept. De är så fantastiskt goda. Stora, sega och mintiga. Som små rosa, fluffiga sockermoln.



Fick mitt tyg som jag beställde från Stoff & Stil häromveckan. Mintgrönt! Så nu ska det sys till veckan.

Upptäckte en Johnny Flynn-låt som jag inte hade hört: "Dusty Fingers". Fantastiskt bra. Så bra att jag var tvungen att beställa singeln på vinyl. Hoppas bara att den kommer fram som den ska, för jag hade lite otur sist jag beställde en skiva för då fick jag veta efter en vecka att den var slut.

Var på körskolan både i torsdags och fredags. Började med stadstrafik och klarade dessutom alla vägmärkestester. Älskar att köra.

Pizzamys med Anna, Emilia och Alex i fredags. Det är så fint när de stannar här på helgerna!

Emma hittade ett par örhängen från Tiger till mig som jag velat ha sedan jag och Emma var i Köpenhamn förra våren. Har inte sett dem sedan dess och har ångrat så mycket att jag inte köpte dem. Så sms:ade Emma mig igår, för då fanns de på Tiger i Helsingör. Jippie!!


Åh jag blir så klad. Som guldiga chokladkakspyramider. Pimpiga!

Bra vecka, som vanligt. Och på fredag så åker jag hem till Sundsvall för sportlov. Känns helmärkligt. Jag var ju nyss hemma!


Feb. 11, 2012
2012-02-11 // 21:21:36
Gick upp så där jättetidigt igår morse (05.15) för att åka till körskolan och var sedan uppe länge hemma hos Alex och Anna där vi och Emilia bakade pizza och hade det mysigt. Detta tillsammans ledde till att jag sov hemskt länge idag. Har sedan kommit på mig med att verkligen inte gjort ett dyft idag. Knappt lyft på arslet.

En sak har jag dock gjort. Jag testade en frukt som jag aldrig smakat innan. Sweetie. Alltså, vem får lov att döpa en frukt till det? Låter ju jättelöjligt. Men den var i alla fall god.

Före:

Efter:


Eftersom det ju ändå är lördag så får ni en väldigt vacker och nykter bild på mig från min och Emmas filmfest i höstas. Det är Erika som har tagit den och den sticker ut som allra fulast (på grund av mig då) i hennes album med massor av fantastiska analoga bilder.

Danssvettig lugg.
Varsågod! Och här en trevligare bild, också från filmfesten, på självaste Harry Potter och Luke Skywalker.


Dessutom bjussar jag på två riktigt trevliga låtar idag.


Fast alltså, vad tusan. Det är ju som sagt ändå lördag. Ni får en hel spellista:
gåshud/ ståpäls/ piloerektion

Feb. 9, 2012
2012-02-09 // 19:52:15
Idag har jag och Emma ätit ett helt berg av amerikanska pannkakor med lönnsirap och massor av frukt till!



Så himla smarrigt! Annars så har det varit en vanlig vecka med skola, massor av Sons of anarchy och allt annat som hör vardagen till.


I skolan igår. Det är så skönt på onsdagar för jag och Emma har jättelång håltimma för att vi inte läser idrott B. Då kan man göra läxor och ta fula bilder i webbkameran och sånt där istället.

Ha det fint!

Feb. 5, 2012
2012-02-05 // 14:29:20
Veckans bästa:

Nils-Otto (vår hyresvärd) skaffade en ny tvättmaskin och dessutom en torktumlare. Känns fantastiskt att kunna torktumla handdukar, lakan och sånt istället för att behöva hänga det i hela lägenheten.

Biskvier. Dels den i fredags från konditoriet i Ängelholm och dels de jag bakade själv. Det är ju så jäkla gott alltså!

Mai Thai i torsdags när Vanessa fyllde 19!



Krokin. Alltså, jag börjar bli fruktansvärt tjatig men i torsdags var det så himla kul på krokin för vi började testa nya tekniker, med andra kritor och på färgade papper.



Plump (kortspel) och filmmys med Anna, Alex, Emilia och Anna.

Andra säsongen av Sons of Anarchy. Fick dessutom just veta att Emma har budat hem tredje säsongen från tradera. Kalas!

Jättebilliga sharonfrukter på Ica. Ska faktiskt gå dit och köpa 5 till nu.




Feb. 4, 2012
2012-02-04 // 17:19:07
Idag har jag bakat två sorters bröd och dessutom biskvier. Himla gott! Nu väntar en hög med plugg och när jag har tagit itu med det så ska jag kila över till Emilia och ha det lite mysigt med mina fina flickor som stannat här i Båstad i helgen.




Frågan är hur jag ska få plats med det här i frysen.


Jag stör mig på att Ica har så lite goda lösteer och de dom har är jag så trött på. Bestämde mig därför för att testa detta rooiboste med blåbärsmak som fanns som pås-te. Väldigt gott och det luktar blåbärspaj i hela lägenheten.

Hoppas att ni har en trevlig lördag!!

Feb. 3, 2012
2012-02-03 // 16:34:27
Jag gör en Alex Schulman och kör min dag i plus. Men för att inte kapa hans koncept rakt av så kommer här min fredag i stjärnor (5 ★ är ju såklart det bästa):

Klockan 05.15 vaknar jag av att alarmet på mobilen ringer (★). Jag stänger genast av alarmet och smyger upp ur sängen. Har sjukt ont i halsen av okänd anledning (★) men det går över efter ett glas apelsinjuice (★★★★★). Jag fixar till mig lite i badrummet så att folk inte ska kunna tro att jag faktiskt klev upp 05.15. Ser hyffsat resonabel ut men påsarna under ögonen består (★★). Klär sedan på mig och går ut i det kolsvarta mörkret och minusgraderna. Det har snöat i natt (★). Sätter mig på cykeln och cyklar till Båstads tågstation. Blir iskall (★) men kommer ändå fram rätt så välbehållen (★★).

Fyller på jojo-kortet med 200 kronor och köper en biljett till Ängelholm för 18 kronor (★★). Väntar sedan i några minuter på tåget och passar under tiden på att sätta på Johnny Flynn på Ipoden (★★★★★).

Åker tåg i 20 minuter och anländer i Ängelholm 06.43. Svinigt kallt i Ängelholm (★) och jag blir därför mycket lycklig över att väntsalen på stationen öppnar 06.00 (★★★★★). Så jag sätter mig i väntsalen och väntar i en halvtimme innan jag går till Berndtssons körskola (★★★★).

Väntar på körskolan i 5 minuter innan min körskollärare Olof kommer (★★★★★). Även han konstaterar att det är jädrans kallt ute. Vi kilar ut till bilen, sätter på ordentligt med sätesvärme (★★★★) och sedan kör jag iväg. Mina fingrar är ur funktion på grund av kylan (★) men trots det går körlektionen bra (★★★).


Blir sjukt kaffesugen på väg till tågstationen och blir mycket glad när jag finner ett öppet konditori (★★★★). Köper en stor svart kaffe och en biskvi för 40 kronor (★★★★★), vilket blev en trevlig frukost. Traskar sedan vidare och sätter mig återigen i väntsalen på Ängelholms tågstation och väntar.

Tar tåget tillbaka till Båstad 09.15 och cyklar sedan snabbt, snabbt ut till Apelryd. Apelryd får (★★★★★) men cykelturen får (★). Kommer 30 minuter sent till lektionen (★) och fryser satan (★).


Efter en relativt intressant samhälleslektion (★★★) käkar jag lite lunch med mina homies (★★★★★). Lunchen, någon stek med ugnsrostade potatisar och tomatsås får (★★★★). Cyklar (★) hem (★★★★) men tar en sväng förbi Gamlegården (★★★★) först. Köper 4 stycken sharonfrukter och en lime för 10 kronor och 1 kilo köttfärs för 50 kronor (★★★★). Även en påse godis och en Toblerone inhandlades såklart (★★★★)!


Nu är jag hemma och tar det lugnt med en kopp te (★★★★) och ikväll kommer Anna, Alex och Emilia (★★★★★) hit så ska vi se på film och ha det lite mysigt (★★★★★).

Rätt skön fredag ändå (★★★★)!

P.S. Åh, just ja! Dagens solsken får (★★★★★★)!!! D.S.


Feb. 1, 2012
2012-02-01 // 18:24:06
Jag och Emma gick hem från skolan idag. Det var halt, blåsigt och kyligt. I brevlådan väntade säsong 2 av Sons av anarchy. Vi såg ut första säsongen i förrgår och stod inte ut med tanken att vänta en massa på att kunna fortsätta se, så Emma beställde den andra säsongen genast.

Har käkat galet mycket pasta med pesto och nu väntar essäskrivning, kaffedrickande, Halv åtta hos mig och sedan efterlängtade nya avsnitt av Sons of anarchy! Bra onsdag!











RSS 2.0